Na Islandu organizuju ‘dan bez telefona’

Organizacija Save the Children Iceland ove nedjelje će na Islandu po drugi put organizovati “dan bez telefona”.

Predstavnici ove nevladine organizacije su u razgovoru sa novinarima kazali da očekuju da se na ovu inicijativu odazove što veći broj građana te da vrijeme “bez telefona” što kvalitetnije i smislenije provedu sa porodicom i prijateljima.

Dodali su da očekuju da svi oni koji žele da učestvuju u nedjelju od 9 do 21 sat nikako ne koriste telefone.

Naglasili su da ovakva i slične inicijative sigurno mogu pomoći građanima da odvoje više vremena za časkanje i odmor u krugu porodice i prijatelja.

Menadžerka Save the Children Icelanda Erna Rejnisdotir je kazala novinarima da je prva akcija privukla veliku pažnju građana zbog čega su odlučili da je ponove, prenosi Anadolija.

“Mnogi ljudi su nam kazali da su njihova djeca bila presrecna i da ponovo žele provesti dan na isti način. To nam, ustvari, govori da uvijek moramo biti svjesni da ne smijemo dozvoliti da naši telefoni ometaju naše druženje i vrijeme provedeno sa našim porodicama”, rekla je Rejnisdotir.

Iz Save the Children Icelanda su kazali da su pripremili i prigodne nagrade za građane koji se registruju na njihovoj internet stranici i nedjelju provedu “bez telefona” u krugu porodice ili prijatelja.

Rejnisdotir je poručila da je veoma važno da roditelji djeci pokažu da su spremni zbog njih ostaviti telefone i provoditi više vremena zajedno u ugodnom časkanju.

“Naučite djecu da mi kontrolišemo uređaje, a ne oni nas”, rekla je Rejnisdotir.

Check Also

Nakon 13 godina, Apple izgubio titulu najinovativnije kompanije

Prvi put u trinaest godina, od kada konsultantska kuća Boston Consulting Group sprovodi istraživanje najinovativnijih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *