Poreska uprava predložila stečaj za 25 firmi koje duguju preko 2,5 miliona

1 komentar

Poreska uprava uputila je Privrednom sudu prijedlog za uvođenje stečaja za dvadeset pet firmi koje duguju 2.630.022 eura.

“Među firmama kod kojih je predloženo otvaranje stečaja nalazi se šest iz Podgorice, šest iz Budve, po tri iz Bijelog Polja i Kolašina, dvije iz Herceg Novog i po jedna iz Nikšića, Kolašina, Kotora, Berana i Cetinja”, navode iz PU.

Poreska uprava je sredinom 2018. godine već podnijela prijedloge za otvaranje stečaja u sedam kompanija, a tokom 2017. godine kod deset obveznika.

“Ova mjera biće intenzivno primjenjivana u narednom periodu za obveznike sa teritorije cijele države, pri čemu se u svakom predmetu prvo sprovodi postupak inspekcijskog nadzora, radi utvrđivanja eventualnih izvora prihoda iz kojih bi se mogao naplatiti makar dio duga”, ističu u PU.

Poreska uprava održala je sastanak sa rukovodstvom Privrednog suda, kako bi prezentovala planirane aktivnosti i osigurala da Privredni sud može obezbijediti potrebne kapacitete za postupanje po predmetima Poreske uprave u 2019. godini.

“Takođe, u realizaciji ove aktivnosti Poreska uprava će uložiti maksimalne napore da ispuni preporuke date u Izvještaju – revizija uspjeha „Efikasnost sistema naplate poreskog duga poreskih obveznika u stečaju i likvidaciji“, cijeneći značaj Državne revizorske institucije, koja pažljivo prati rad Poreske uprave, a u nastojanju da se obezbijedi efikasno upravljanje poreskim dugom, kako je predviđeno Planom donijetim za period od 2017. do 2021. godine”, poručuju oni..

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • A jel mozda guverner ceka, posto se tesko nalazi bilo ko da mu potpisee rjesenje o prinudnoj upravi, da PU sprovede stecaj i likvidacijju tamo gdje je CB CG nadleznost neprikosnovena?

    Ako ko ne zna nista o banakrskom poslovanju, to su onda nasi poreznici pa prebacivati odgovornost na njih ili Fond za zastitu depozita nije odgovorno prema malim akcionarima, obicnim ljudima kojima politicari, psoebno guverner politicar i viceguverneri isprljani politikom, moraju da sluze.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *