Kukavičić: U Crnoj Gori trenutno boravi 12 hiljada turista (video)

Dodajte komentar

Turistička postsezona još uvijek traje i prema danasnjim podacima, u Crnoj Gori imamo gotovo 12 hiljada turista koji su evidentirani, što predstavlja rast od 9 posto u odnosu na petak 2017 godine, ocijenila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić.

“U oktobru mjesecu kada pratimo podatke lokalnih turistickih organizacija i ono sto mi sumiramo petkom, moram da podsjetim da je stopa bila u prosjeku od 24 do 29 posto, prošlog petka. Državni sekretar je rekao da smo tokom septembra imali dvocifrene stope rasta. Negdje kada sumiramo ovu godinu, karakteristika će biti jako dobri rezultati u pred i post sezoni. Sad vec uveliko pričamo o zimskoj turističkoj sezoni. Pripreme i ove godine su ranije nego sto je to bilo prethodnih godina. I skijalista Crne Gore su spremna i praktično sa prvim snijegom nastupa zimska turistička sezona. Vrlo su kratki periodi između ljetnje i zimske turističke sezone. Već sad se turistički poslanici na sjeveru i jugu se pripremaju za doček nove godine. Tako da ce i NTO u saradnji sa nasim ministarstvom i lokalnim turistickim organizacijama, tokom novembra mjeseca raditi promociju dočeka nove godine u Crnoj Gori”, kazala je Kukavičić.

Prema njenim riječima, promocija će biti u regionu, trziste BiH , Albanije i ovaj dio dubrovačko-naretvanske županije.

“Imajuci u vidu da su to gosti koji regionalno posjećuju Crnu Goru a prema informacijama koje imamo iz nasih hotela na sjeveru i na primorju, organizovane grupe iz Izraela i  Francuske su oni koji posjećuju Crnu Goru krajem januara i februara”, kaže Kukavičić.

Što se tiče strukture turista, ono sto posebno raduje je sto su dvocifrene stope rasta i to visoke, kada su u pitanju trzista Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Francuske i Poljske. Broj gostiju koji su posjetili hotele za 9 mjeseci sa ovih prioritetnih trzista, kada je riječ o Zapadnoj Evropi, bez uključivanja Sjeverne Evrope, taj broj gostiju je veći u hotelima nego sto je broj gostiju iz Srbije i Rusije.

“To je jedan novi kvalitet u ovoj turističkoj sezoni”, ocijenila je Kukavičić.

U narednom periodu akcenat ce biti na razvoju proizvoda i turisticke ponude.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *