Kako sam napravila brend za četiri mjeseca

Na ulasku u treću deceniju bavljenja marketingom i komunikacijama, nakon na desetine realizovanih strategija, kampanja, događaja, te brojnih upita studenata, kolega, preduzetnika, sazreli su uslovi da svoje kumulirano znanje, obogaćeno velikim iskustvom i vidljivim rezultatima, prenesem onima kojima može biti korisno.
Domaće znanje, na domaćem tržištu, o domaćem tržištu.
Uprkos činjenici da male sredine, poput naše, više cijene autoritete koji dolaze sa strane, želim da vjerujem da smo počeli da se oslanjamo i na svoje snage. Ja jesam. I znam da nijesam jedina.
Ukoliko pjedinac radi na promjeni percepcija, vrijednosti i stavova, promjena dolazi nakon najmanje šest mjeseci, a najviše šest godina. Provincije u glavama polako iščezavaju, a proces će se ubrzati kada promjene na ličnom nivou udružimo i utkamo u institucije.

Neka konstruktivno ukazivanje na ono što može i mora biti bolje, uz preporuke o načinu prevazilaženja postojećeg jaza, zamijene prezastupljene površne, maliciozne i, nadasve, bučne komentare koji odmažu i odvlače od suštine.

Iako sam široj javnosti više poznata kao osnivačica Međunarodnog festivala lutkarstva koji je ove godine održan sedmi put i koji je već u srcima roditelja i djece Podgorice i Crne Gore, što i jeste glavna karakteristika brenda, poslovna javnost me prepoznaje kao direktoricu projekta ,,100 najvećih u Crnoj Gori”.

Na seminaru koji će se održati u hotelu Hilton Podgorica, 12. decembra 2018. pričaću priču o iskustvu rada na crnogorskom tržištu, o učesnicima u procesu kreiranja i realizacije kampanje, o propustima koji utiču na smanjenu efikasnost kampanje, ali i rezultata poslovanja, o tome što određeni proizvod čini brendom itd.

Početkom ove godine pokrenula sam i realizovala projekat/frašizu „100 najvećih u Crnoj Gori 2018“, koji je za 4 mjeseca intezivnih marketinških i PR aktivnosti postao prepoznatljiv i cijenjen brend. Iako je projekat postojao u Bosni i Hercegovini, crnogorskom tržištu bio je potpuno nepoznat. Da bi se pokrenuo, zavrijedio pažnju svih ciljnih javnosti, realizovao u svim pojedinačnim fazama, te pozicionirao na željeni način, bilo je potrebno napraviti strategiju njegovog lansiranja i razvoja, kao i održanja.

Sistematično i znalački strukturirano, u najboljem odmjeru teorijskih i praktičnih znanja, iz ugla liderstva, strateškog pristupa, ličnih motivacija i dilema, ali i savremenih naučnih i tržišnih trendova, pružiću odgovore na temu nastajanja i njegovanja brenda.

Pored toga, u kontekstu zadate teme, na seminaru ću odgovoriti i na pitanja:

  • Zašto je važan institucionalni okvir
  • Što je primarna tražnja i kako je stimulisati kroz marketinške aktivnosti
  • Kako su formirane poruke i na koji način biramo kanale komunikacije
  • Što je marketinška kratkovidost
  • Kako izgleda aktuelna mapa oglašavanja u crnogorskim medijima (koji su najzastupljeniji mediji u oglašavanju u Crnoj Gori)
  • Zašto je etika na prvom mjestu
  • Zašto su ljudi najvažniji resurs
  • Koje uslove je potrebno ispuniti da bi uspjeh bio zagarantovan

Pitajte

Često me preduzetnici, menadžeri, marketari i PR-ovci pitaju za praktične savjete na konkretne marketinške i PR teme. Razumijem da je to važno i želim da pružim priliku onima koji imaju konkretno pitanje da mi ga unaprijed postave, a ja ću odvojiti vrijeme na seminaru da odgovorim na najmanje dva postavljena pitanja koja budu imala najviše dodirnih tačaka sa temom seminara.

Što je sve uključeno u kotizaciju:

  • Cjelodnevno prisustvo seminaru u perodu 9-17h
  • Mogućnost da postavite pitanje i dobijete odgovor u okviru seminara.
  • Ručak na bazi švedskog stola
  • Pokloni
  • Publikacija ,,100 najvećih u Crnoj Gori“ koja pored rangiranja najvećih mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća, po ukupnim prihodima, dobiti i broju zaposlenih, sadrži i analizu strukture, rezultata, trenda poslovanja i zaposlenosti u 12 privrednih djelatnosti. U ovom kolekcionarskom godišnjaku nalazi se i lista kompanija koje ostvaruju kontinuirani rast ključnih pokazatelja poslovanja, kao i predstavljanje istaknutih crnogorskih preduzeća, partnera projekta.
  • Certifikat o odslušanom seminaru
  • Elektronski materijal sa seminara

Prijava za seminar dostupna je na sajtu ljiljakaze.me, a možete nas kontaktirati i putem mejla  ili telefonom na: 020 67 25 33 i 067 00 18 14

Ulaganje u znanje je najvažnija investicija.
U bolje sjutra.
Pojedinaca, institucija, društva.
Kad vam Ljilja kaže.

Podijeli ovaj članak