Nurković pozvao turske investitore da ulažu u oblast saobraćaja u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravio je juče u Istanbulu kako bi učestvovao na ceremoniji otvaranja novog aerodroma. On je pozvao turske investitore da nastave da ulažu u oblast saobraćaja u Crnoj Gori.

Tokom boravka u Istanbulu, Nurković je iskoristio priliku i da sesastane sa svojim kolegom, ministrom saobraćaja i infrastrukture Mehmetom Turhanom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ministri su izrazili zadovoljstvo dobrim političkim odnosima, kao i dosadašnjom dobrom saradnjom dvije države u oblasti saobraćaja, kao i u drugim oblastima privrede.

“Prepoznali su zajedničke oblasti od interesa vezane za pospješivanje saradnje u sektoru saobraćaja, a kao posebno značajne su izdvojili saradnju u oblasti vazduhoplovstva, pomorstva i kombinovanog transporta”, navode u Ministarstvu.

Ministar saobraćaja i infrastrukture Mehmet Ćahit Turhan se posebno fokusirao na unapređenje kombinovanog transporta u Crnoj Gori, čiju luku Bar i njenu dobru povezanost sa željezničkim i putnim mrežama vidi kao ključnu za povezivanje Turske sa ostatkom Evrope.

“On je izrazio zadovoljstvo i što Turkish Airlines održava 14 letova nedeljno između dvije države i nadu da će se ovaj broj povećati”, navode u Ministarstvu.

Dva ministra su razgovarala i o poboljšanju saradnje u oblasti kruzing turizma, a Nurković je ovom prilikom svog kolegu obavijestio o postojećim marinama u Crnoj Gori kao i o planovima privatizacije brodogradilišta u Bijeloj koje će se baviti servisom i izgradnjom mega jahti.

Nurković je svom kolegi predstavio i plan davanja u koncesiju aerodroma u Crnoj Gori i istakao da postoji interesovanje značajnog broja turskih kompanija za aerodrrome.

“On je iskoristio priliku i da istakne veliki interes turskih kompanija i investitora za oblast putne infrastrukture i ulaganje u turističke kapacitete u Crnoj Gori. Nurković je takođe pozvao druge zainteresovane partnere da nastave da ulažu u oblast saobraćaja i druge sektore čiji je razvoj neophodan za podizanje konkurentnosti crnogorske privrede”, ističu u Ministarstvu.

U cilju unapređenja saradnje u svim vidovima saobraćaja, ministri su se složili da formiraju Zajedničku komisiju za saobraćaj koja ce se baviti pitanjima od značaja u svim sektorima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *