Svjetska premijera: VW T-Cross (foto)

Dodajte komentar

Volkswagen predstavio je novog, četvrtog člana svoje SUV porodice, maleni krosover T-Cross.

T-Cross je 4,11 metara dugačak i baziran ja MQB platformi koju deli sa modelima poput VW Polo, Audi A1, SEAT Ibiza i SEAT Arona

U suštini predstavlja umanjenu verziju kompaktnog krosovera iz “Golf” klase T-Roca. T-Cross u početnoj verziji dolazi sa 1,0-litarskim turbobenzinskim trocilindrašem od 95 ili 115 KS.

Osim njega, u ponudi je i 1,6-litarski četvorocilindarski turbodizel sa 95 KS, a ubrzo će biti dostupan i novi 1,5-litarski TSI, četvorocilindarski tutbobenzinski agregat sa 150 KS.

U zavisnosti od motora, novi VW krosover stiže sa petostepenim ili šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom, a sve verzije imaju pogon samo na prednjoj osovoni.

Zadnja klupa može da se pomjeri za 14cm, a u zavisnosti od njene pozicije tovarni prostor raspolaže sa zapreminom 385-455 litara. Preklapanje zadnjih sjedišta povećava kapacitet na 1.281l.

Osnovna verzija T-Crosa stiže sa prostijim radiom, sjedištima sa podešavanjem visine i električnim podizačima prozora.

Uprkos relativno osvnovnoj opremi posjeduje i sistem za upozorenje za napuštanje trake, kontrolu mrtvog ugla, te sistem protiv sudara sa detekcijom pješaka.

Viši paketi opreme donose multifunkcionalni volan, prednje i zadnje parking senzore, dvozonsku klimu, pokretni dio u tovarnom prostoru, te boks sa skladištenje sitnica u centralnoj konzoli.

Na vrhu ponude su LED farovi, kožna obloga volana, ambijentalno osvetljenje, sportska prednja sedišta, automatska klima i 17-inčne felne.

U dodatnu opremu spadaju i digitalna kontrolna tabla, 8-inčni multimedijalni displej sa ekranom osetljivim na dodir, “kejles” sistem, adaptivni tempomat, Beats audio sistem.

Početna cijena T-Crosa u Evropi biće 17.975 eura. Konkurencija su mu modeli poput Nissan Juke i Hyundai Kona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *