Skupština Cetinja usvojila predlog za kupovinu imovine Gornjeg Oboda

Dodajte komentar

Skupština Prijestonice Cetinje je na današnjoj sjednici usvojila predlog inicijative za kupovinu imovine Gornjeg Oboda, čime je suštinski podržana incijativa cetinjskog SDP-a, saopšteno je iz te stranke.

“Na ovaj način će biti efikasno utrošena sredstva koja Cetinju pripadaju po Zakonu o Prijejestonici za 2019. godinu. Cetinju su za razvoj potrebna nova radna mjesta i na Cetinju je kvalitet života građana bio najveći kad su radili Obod, Košuta, Bojana, Tara, Sanitas i ostali privredni giganti. Svjesni smo činjenice da će se teško desiti da, kao nekad, dođemo do 10.000 radnih mjesta u industriji, ali je ovo prvi korak kojim ćemo otvoriti perspektive za razvoj proizvodnje na području koje ima sve preduslove za to. Preko 40.000 kvadratnih metara u halama Gornjeg Oboda, energetska i putna infrastruktura i blizina Luke Bar, ali i Podgorice i primorja mogu biti atraktivni za otvaranje manjih pogona koji bi zapošljavali 10, 50 ili 100 Cetinjana”,navodi se u saopštenju te stranke.

Socijaldemokratska partija će, kako kažu, uraditi sve što je njihovoj moći da se omoguće uslovi za razvoj grada.

“Spremni smo da podržimo svaku inicijativu lokalne uprave koja će za cilj imati dodatne stimulativne mjere za one koje se odluče da otvore prozvoden pogone na Cetinju. Zato je i slogan naše kampanje za kupovinu Gornjeg Oboda bio “Da Cetinje radi”, a sa sličnim predlozima ćemo nastaviti i u narednom periodu”, zaključili su iz te stranke.

AntenaM

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *