Dodijeljeno još 200 vaučera u projektu Hiljadu plus

Dodajte komentar

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma dodijeljeno je oko 200 vaučera u okviru treće faze projekta Hiljadu plus.

Vaučere je dobilo 90 zaposlednih u javnom sektoru, 50 mladih bračnih parova i 60 građana iz grupe ostali korinici.

Iz tog Vladinog resora su podsjetili da je prva dodjela bila organizovana u petak, kada je 160 građana iz prioritetne grupe dobilo vaučer.

„Nakon raspodjele vaučera prioritetnoj grupi, preostala sredstva raspodjeljuju se ciljnim grupama i to 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, a po 30 odsto bračnim parovima do 35 godina života i ostalim korisnicima“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su objasnili da se podnosioci zahtjeva koji se ne nalaze na rang listi, iako su ispunili uslove javnog poziva, svrstavaju na listu čekanja.

„Odlukom o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita građanima zbog obezbjeđenja stana, odnosno stambenog objekta za socijalno stanovanje, definisano je da imalac vaučera sa odabranim ponuđačem stambenog objekta koji je prijavljen u projektu zaključuje predugovor o kupovini stana“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su podsjetili da vaučer važi 60 dana od izdavanja.

„Ukoliko se vaučer ne iskoristi za zaključivanje predugovora o kupovini stana u predviđenom roku, korisnik se isključuje sa rang liste, a prvi naredni iz iste ciljne grupe sa liste čekanja dobija vaučer“, objasnili su iz Ministarstva.

(RTCG)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *