Hipotekarna banka lansirala plaćanje mobilnim telefon kroz aplikaciju Moj novcanik

Dodajte komentar

Hipotekarna banka lansirala je novu, besplatnu aplikaciju za mobilni telefon kojom se omogućava plaćanje mobilnim telefonom putem NFC tehnologije, pod nazivom MojNovčanik. U saradnji sa kompanijom Mastercardom,  nastavljena je praksa ove banke u uvođenju svjetskih tehnoloških inovacija na crnogorsko bankarsko tržište.

Mjesto lidera ovoga puta učvršćuje se uvođenjem aplikacije MojNovčanik za Android mobilne telefone koji imaju ugrađenu podršku za NFC,  kojom se omogućava beskontaktno plaćanje na POS terminalima koji  prihvataju Mastercard platne kartice. Prednost ove aplikacije je što je dostupna svima koji posjeduju Visa ili Mastercard platnu karticu izdatu bilo gdje u svijetu.

Da bi mogli da koriste pogodnosti mobilnog plaćanja, korisnici treba da preuzmu i instaliraju aplikaciju Moj Novčanik sa Google Play Store-a i da pokrenu aplikaciju. Unutar same aplikacije, korisnici stvaraju svoju virtualnu karticu, ili ukoliko im je to potrebno i ukoliko su u mogućnosti – više njih, tako što upisuju podatke sa fizičke kartice u naznačena polja, a sami postavljaju i numerički kod za verifikaciju – mPOS koji se može koristiti za sve kartice koje klijent odluči da sačuva u novčaniku.

Bezbjednost aplikacije je u skladu sa najvišim standardima međunarodnih kartičarskih organizacija, a ovo je ujedno i tržišn a premijera Mastercard Digital Enablement Service (MDES) platforme za sigurnost plaćanja.

MDES koristi najnaprednije platne tehnologije – EMV čip, tokenizaciju i enkripciju – kako bi se osigurala bezbjednost korisnika kartice. Sve Mastercard transakcije preko MDES servisa su zaštićene standardiziranim tokenom.

Token je niz brojeva koji mobilni uređaj koristi umjesto broja kartice odštampanog na plastičnoj kartici –  ovo znači da se sam broj kartice nikada ne pokazuje, ne čuva ili dijeli sa nekim, što znači bolju sigurnost za korisnike.

Beskontaktno mobilno plaćanje se obavlja tako što se mobilni telefon prisloni na beskontaktni terminal, na isti način kao što korisnici već plaćaju beskontaktnim karticama.

”Nova aplikacija MojNovčanik omogućava brzo, sigurno i beskontaktno plaćanje, uz pomoć mobilnog telefona. Aplikacijom MojNovčanik Hipotekarna banka svoje usluge kreira u skladu sa svjetskim savremenim tehnologijama, omogućujući svojim klijentima bezbjednost i sigurnost . Od danas, vaš mobilni telefon može da bude i vaš novčanik čime se vodilo računa o uštedi vremena.  Još jedna velika pogodnost je što ćete imati samo jedan PIN KOD za plaćanje svim karticama koje su unijete u aplikaciju Moj novčanik’‘, istakao je Sejad Šehić, direktor Sektora kartičnog poslovanja i naprednih kanala prodaje Hipotekarne banke.

“Uzbuđeni smo zbog prve implementacije našeg MDES servisa na tržištu Crne Gore i stvarno možemo reći da je budućnost plaćanja postala realnost”, rekla je Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard. “Mobilno plaćanje je vodeći trend u svetu platne industrije, a lansiranje ovog servisa u Crnoj Gori je dokaz da su građani spremni da brzo usvoje rešenja koja im omogućavaju jednostavniju, bržu i lakšu svakodnevnicu, ali i da je tržište spremno da odgovori na potrebe korisnika kartica.”

Aplikaciju MojNovčanik mogu koristiti i građani koji nisu klijenti Hipotekarne banke– prednost ove aplikacije je što je dostupna klijentima bilo koje banke u Jugoistočnoj Evropi, a u njoj se mogu čuvati Mastercard kartice, kao i kartice ostalih brendova.  U MojNovčanik može se ručno dodati kartica bilo koje druge domaće ili inostrane banke ili virtuelna Mastercard Premium Gift platna kartica. Virtuelna Mastercard Premium Gift platna kartica se kupuje u samoj aplikaciji sa unaprijed unijetom karticom Visa ili Mastercard. U ponudi su virtuelne kartice od 20, 50, 80, 100 i 150 eura.

Ne postoje dodatni troškovi prilikom plaćanja putem aplikacije MojNovčanik.

Pogledajte video sa prestavljanja:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *