Prihodi i dobit American Expressa snažno porasli

American Express ostvario je u trećem tromjesečju prihode od 10,4 milijarde dolara, 9,2 posto veće nego u istom razdoblju prošle godine, a snažno je porasla i dobit te kartičarske kuće jer je snažan rast američke ekonomije podstaknuo potrošnju putem kreditnih kartica.

Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izvještaju, neto dobit AmExa u trećem je tromjesečju dostigla 1,65 milijardi dolara, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila 1,36 milijardi dolara.

Ta kartičarska kuća izvijestila je da je potrošnja korisnika kartica u proteklom tromjesečju u SAD-u porasla za 10,3 posto, a na inozemnim tržištima za 5 posto.

Rast zaposlenosti i plata te snažna privreda podstakli su potrošnju američkih kupaca, na što ukazuje i podatak da je njihovo povjerenje prošlog mjeseca dostiglo najviši nivo u zadnjih 18 godina.

Kartičarske kuće, poput AmExa i Vise, dobijaju proviziju od trgovca svaki put kada potrošač koristi karticu koju su one izdale. Takođe, ostvaruju prihode od kamata koje potrošač plaća zbog zakašnjelog plaćanja

Check Also

Šest savjeta za proljećno uređenje stana

Proljeće je i zvanično stiglo, a s njim i pozitivne promjene koje u naš život …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *