Investitor za Institut ne može biti samo hotelijer

Dodajte komentar

Poželjan investitor za privatizaciju Instituta “Simo Milošević” je onaj koji će, osim iskustva u hotelijerstvu i finansijskih sredstava, imati za partnera kompaniju sa iskustvom u pružanju usluga fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije, rečeno je Dnevnim novinama u Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte.

To partnerstvo se, kako dodaju u Savjetu, može ostvariti kroz konzorcijum ili memorandum o saradnji kojim bi se upravljanje dijela Instituta prepustilo kompaniji sa iskustvom u zdravstvenom turizmu.

“Prema našem mišljenju, nije dovoljno samo iskustvo u pružanju hotelskih usluga”, istakli su u Savjetu.

Tender za privatizaciju Instituta “Simo Milošević” raspisan je u utorak, a njime je predviđena prodaja 56,4 odsto akcija u vlasništvu Vlade po cijeni ne manjoj od deset miliona eura, uz minimum 20 miliona investicija. Poziv je otvoren do 14. januara naredne godine, a dostavljanje ponude već je najavio biznismen Žarko Rakčević, u čijem je vlasništvu oko 27 odsto akcija Instituta.

U Savjetu navode da je za očekivati da se kroz privatizaciju odabere investitor koji će sačuvati osnovnu djelatnost Instituta, te stvoriti pretpostavke da on bude brend prepoznatljiv ne samo u okruženju nego i šire.

Osim očuvanja osnovne djelatnosti, investitor će morati da očuva upošljenost radnika i kapaciteta, a da podigne nivo i kvalitet usluga. Medicinska oprema stara je već par desetina godina, a i smještajni kapaciteti su na nivou dvije ili tri zvjezdice. Takođe, obaveza investitora biće i da zadrži jedan dio kapaciteta za potrebe crnogorskog zdravstva“, naglašavaju u Savjetu.

(Više u Dnevnim novinama)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *