Autoput će kasniti skoro godinu; Nurković: ne igramo utakmicu sa rokovima

Dodajte komentar

Vlada, kao investitor, postavila je standard izvođačima radova na dionici autoputa Smokovac-Mateševo i ne igra utakmicu sa rokovima, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

“Ovaj projekat treba da se realizuje jer smo jedina zemlja u ovom dijelu Evrope koje nema ni kilometer autoputa”, naveo je Nurković, na okruglom stolu “Izgradnja autoputa Bar-Boljare”, koju organizuje Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS.

Dionica autoputa Smokovac-Mateševo biće završena sa oko godinu zakašnjenja, kazao je danas Jovan Ivanović iz konzorcijuma “Ingero geodata” koji je nadzornik projekta.

Ivanović je rekao da je do sada završeno okko 60 odsto radova na ovoj dionici.

Predsjednik državne Komisije za reviziju tehničke dokumentacije na projektu auto-put Bar-Boljare Mladen Ulićević, istakao je da na tom projektu svi uče i dodao da će inžinjerska struka imati benefite.

“Glavni projekat je u završnoj fazi, 99 odsto je završeno”, naveo je Ulićević.

Direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković napominje da su osnovne informacije o najvećem projektu i dalje tajna.

“Bilo kakva informacija gdje se pominje novac je tajna pod izgovorom da je to intelektualna svojina Vlade Crne Gore. U svim zemljama u kojima se grade veliki projekti postoji veliki rizik od korupcije, čak i u zemljama koje su uređenije od Crne Gore”, poručila je Ćalović Marković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *