Prihodi Netflixa u trećem tromjesečju četiri milijarde dolara

Dodajte komentar

Prihodi Netflixa dostigli su u trećem tromjesečju 4 milijarde dolara, 34 posto više nego godinu dana prije, pri čemu je broj novih pretplatnika skočio za 7 miliona , znatno više nego što su analitičari očekivali.

Prema u utorak objavljenom poslovnom izvještaju te kompanije, koja nudi televizijski i filmski program na internetu, čista dobit dostigla je u proteklom tromjesečju 403 miliona dolara, tri puta više nego u istom lanjskom razdoblju.

Snažan rast prihoda i dobiti zahvaljuje se skoku broja pretplatnika u trećem tromjesečju za 7 miliona, na ukupno 137 miliona u svijetu, što je za trećinu više nego što su analitičari u anketi Reutersa očekivali.

Pritom je u SAD-u broj novih pretplatnika porastao za 1,1 milijun, a u svijetu za 5,9 miliona.

“U trećem kvartalu zabilježili smo snažan rast na svim tržištima, uključujući Aziju”, navelo je u izvještaju vodstvo kompanije koje u tekućem tromjesečju očekuje rast broja pretplatnika za 9,4 miliona. Pritom očekuje 1,8 miliona novih pretplatnika u SAD-u, a 7,6 miliona u svijetu.

Ti podaci pokazuju da Netflix snažno raste uprkos jačanju konkurencije poput Prime Videa, usluge internet televizije tehnološkog diva Amazon.coma, ali i nekih drugih kompanija koje uvode online ponudu, kao što je medijski div Walt Disney.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *