Naslovne strane dnevnih novina za 17. oktobar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Direktni letovi ka osam evropskih gradova

Montenegro Airlines (MA) od 28. oktobra počinje letove prema zimskom rasporedu, a direktne linije imaće za Beograd, Ljubljanu, Beč, Frankfurt, Cirih, Rim, Pariz i Moskvu. “Nakon uspješno završene ljetnje sezone i ostvarenih rekordnih rezultata za prvih devet mjeseci, nacionalni avio-prevoznik prelazi na zimski red letjenja koji će važiti do 30. marta 2019. godine”, ističu iz kompanije, te podsjećaju da će tokom novogodišnjih i božićnih praznika uvesti dodatne letove.

Vlada osniva preduzeće za upravljanje šumama i Berzu drveta

Vlada će do kraja ove godine osnovati novo preduzeće koje će u ime države upravljati šumama u njenom vlasništvu, navodi se u Reviziji strategije razvoja šuma i šumarstva do 2023. Dokumentom, koji je usvojen na prošlonedjeljnoj sjednici Vlade, definisano je da će buduće društvo s ograničenom odgovornošću gazdovati šumama u državnom vlastništvu, što podrazumijeva izradu izvođačkih projekta i prodaju drveta, te gradnju.

Iz budžeta u 2017. godini neplanirano potrošeno 19 miliona

Većina neplaniranih troškova 19,01 milion odnosila se na izdatke po osnovu sudskih presuda Budžetska potrošnja u prošloj godini prekoračena je za 237,74 miliona eura, a nedozvoljeni izdaci, tačnije oni koji nijesu planirani, iznosili su 19,39 miliona, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI).

Dan

Opštine da preuzmu dug

Usled neodgovornog poslovanja rukovodstva Regionalnog vodovoda, čiji je osnivač Vlada, a što za posledicu može imati restriktivno vodosnabdijevanje primorskih opština, Demokratska Crna Gora poziva predstavnike opština Budva, Kotor i Herceg Novi da novonastalu dramatičnu situaciju u kojoj se nalazi Regionalni vodovod riješe tako što će, u skladu sa zakonskim propisima, preuzeti obaveze prema preduzeću Štrabag, za šta će im u zamjenu biti ustupljena upravljačka prava u tom preduzeću.

Ukinut stečaj u bolnici Meljine

Apelacioni sud ukinuo je rješenje Privrednog suda kojim je 9. avgusta uveden stečaj u bolnicu Meljine, čime je uvažena žalba konzorcijuma vlasnika Meljine kompleksa, u okviru kojeg se nalazi i tamošnja bolnica, saopštili su iz Atlas grupe. Rješenje je ukinuto zbog toga što je nepravilno utvrđeno činjenično stanje i zbog pogrešne primjene zakonskih normi.

Deflacija 0,9 odsto

Mjesečna deflacija u septembru, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena (HICP), iznosila je 0,9 odsto, saopšteno je iz Monstata. Potrošačke cijene su u odnosu na isti mjesec prošle godine bile u prosjeku više 1,7 odsto. Najveći uticaj na negativnu mjesečnu stopu inflacije imali su pad cijena usluga smještaja, duvana, povrća, voća, stomatoloških usluga i tekstilnih proizvoda za domaćinstvo piše u saopštenju.

Pobjeda

Rakčević: Dostaviću ponudu za Institut sa partnerima

Savjet za privatizaciju raspisao je juče tender za prodaju 56,4 odsto ili 215.954 akcije Instituta ,,Dr Simo Milošević, koji je otvoren do 14. januara 2019. Biznismen Žarko Rakčević Pobjedi je juče kazao da će dostaviti ponudu.

U petak dodjela vaučera za prioritete

Prva dodjela vaučera treće faze projekta 1000 plus biće organizovana u petak, 19. oktobra, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, kada će biti uručeni prioritetnoj grupi kazao je Pobjedi generalni direktor za razvoj stanovanja Marko Čanović. Kako je dodao, sljedeća dodjela vaučera ostalim ciljnim grupama biće organizovana naredne sedmice.

Sa garancijom porijekla raste cijena struje

Informisanje potrošača o energiji koju koriste i izbjegavanje dvostrukog obračuna ciljevi su uvođenja sistema garancija porijekla, saopštio je predstavnik Elektroprivrede (EPCG) Darko Krivokapić. On je na sjednici Odbora udruženja energetike i rudarstva Privredne komore kazao da će proizvođači električne energije moći na otvorenom tržištu da prodaju svoje garancije porijekla odvojeno od električne energije i tako dodatno zarade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *