Autoput kreće i sa srpske strane

Dodajte komentar

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković razgovarali su o izgradnji auto-puta na Koridoru 11.

Oni su razgovarali i o obnovi pruge Beograd-Bar.

“Sledeće godine počećemo radove na dionici od Preljine do Požege na auto-putu koji će povezati Srbiju i Crnu Goru. Za sljedeću dionicu, od Požege do Boljara, plan je da imamo urađenu projektno-tehničku dokumentaciju iduće godine i da krenemo u razgovore o modelu finansiranja. Takođe, u novom programu sa Ruskim željeznicama predvidjeli smo nastavak obnove pruge Beograd-Bar”, rekla je Mihajlovićeva.

U saopštenju iz njenog kabineta navodi se da je ministar Nurković rekao su za Crnu Goru pripriteti u infrastrukturi izgradnja auto-puta Bar-Boljare i željeznička veza sa Srbijom, koja je važna i zbog razvoja Luke Bar.

Na sastanku koji je održan na marginama Trećeg samita ministara NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, čiji je domaćin Mihajlovićeva, sagovornici su izrazili zadovoljstvo ukupnom saradnjom dva ministarstva u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *