Raspisan novi tender za Institut Igalo

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je javni poziv za prodaju 56,4 odsto akcijskog kapitala Instituta Simo Milošević koji je u većinskom vlasništvu Vlade, objavljeno je na sajtu Savjeta.

Poziv je otvoren do 14. januara naredne godine, prenosi Radio Jadran.

Akcijski kapital koji je predmet prodaje je u vlasništvu Vlade 19,19 odsto, Investiciono-razvojnog fonda (IRF) 23,65 odsto, Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) 10,23 odsto i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) 3,41 odsto.

Prema uslovima tendera, kupoprodajna cijena ne može biti manja od deset miliona eura, a investicioni ciklus mora biti najmanje 20 miliona eura.

„Ponudu na tenderu mogu podnijeti učesnci koji u svom vlasništvu imaju najmanje jedan medicinski rehabilitacioni centar, koji pruža usluge fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije, ili najmanje tri hotela ili hotelski kompleks, ukupnog kapaciteta ne manje od 600 soba, minimalne kategorizacije četiri međunarodnih zvjezdica koji ima zdravstvene, wellness, spa Et relax sadržaje“, navodi se u javnom pozivu za tender.

Kako se navodi, jedan od uslova za podnošenje ponude je da učesnici imaju pismo namjere ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja ima ekspertizu i upravlja najmanje jednim centrom za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju.

Dodatni uslov je da su oni u posljednje tri poslovne godine ostvarili ukupan prihod od najmanje 100 miliona eura.

„Učesnik na tenderu koji je otkupio Tendersku dokumentaciju može formirati konzorcijum sa drugim licima i takav konzorcijum može podnijeti Ponudu, pod uslovom da vodeći član konzorcijuma ispunjava kvalifikacione uslove“, dodaje se u javnom pozivu objavljenom na sajtu Savjeta.

Kako je saopšteno, tenderska komisija neće razmatrati ponude koje ne ispunjavaju minimalne uslove.

Naknada za tendersku dokumentaciju je 10 hiljada eura uz izjavu o povjerljivosti.

Za tender o kupovini akcijskog kapitala Instituta dostavljena su tri pisma namjere.

Za kupovinu akcijskog kapitala Instituta u državnom vlasništvu, 56,4 odsto, zainteresovani su International Hotel Property Limited – Engleska, Miroslav Marić iz Igala i Karlo Bocola, kineska kompanija Affidea u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH).

Na Montenegroberzi 30. avgusta je kupljeno 26 odsto akcija Instituta, koje su bile u vlasništvu Vlade Srbije.

Kompanija Ville Oliva, biznismena Žarka Rakčevića, za 99,22 hiljade akcija platila je 2,83 miliona eura.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte početkom marta utvrdio je Predlog odluke o planu privatizacije, kojim je predviđen početak pripreme i sprovođenja javnih tendera za Institut Simo Milošević i Hotelsku grupu (HG) Budvanka rivijera.

Do sada su propala četiri tendera za privatizaciju Instituta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *