Ovo je novi Passat za kinesko tržište

Volkswagen je objavio prve zvanične nove generacije VW Passata za tržište Kine, gdje će prodaja početi tokom ove godine.

Sudeći po fotografijama, kao inspiracija dizajnerima su poslužili aktualni modeli Arteon i Phideon, dok je s tehničke strane, kao što se i očekivalo, automobil baziran na MQB platformi. Automobil je dugačak 4933 mm (63 mm više u odnosu na sadašnji model), širok 1836 mm (2 mm više), visok 1469 mm (- 3 mm), uz međuosovinsko rastojanje od 2871 mm (68 mm više).

Kineski kupci će novi Passat moći da dobiju sa 2.0 TSI benzinskim motorom, u verzijama sa 186KS i 220 KS (u paru sa 7-stepenim  DSG mjenjačem). U gami će se naći i plug-in hybrid verzija, s kombinacijom 1.4 TSI benzinca i elektromotora, sa kombinovanom snagom od 211KS i 400 Nm.

Dio opreme će između ostalog činiti i LED prednja svjetla, dvozonski automatski klima uređaj, adaptivni tempomat, Park Assist, digitalna instrument tabla i 10.25-inčni ekran infotainment sistema, dok će se za proizvodnju ovog Passata u Kini brinuti tamošnji SAIC-Shanghai.

Check Also

Sem Konif Alende je novi Spark.me 2019 govornik

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *