MMF obećao pomoć: Analiziraće se smanjenje poreskog opterećenja rada

Dodajte komentar

Delegacija Crne Gore i Međunarodnog monetarnog fonda ugovorili su dalju tehničku pomoć u oblasti sprovođenja analize za moguće smanjenje poreskog opterećenja rada, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Delegacija Crne Gore je, kako se dodaje u saopštenju, održala završne sastanke tokom učešća na godišnjem zasjedanju MMF-a i Svjetske banke.

Na sastanku Delegacije sa zamjenikom direktora Odjela za statistiku u MMF-u, Johaness-om Mueller-om, Delegacija je izarazila zadovoljstvo kvalitetom tehničke pomoći dobijene u oblasti statistike vladinih finansijskih pozicija, indikatora finansijske stabilnosti, statistike platnog bilansa, monetarnih i nacionalnih računa. Dalje unapređenje statistike u ovim oblastima stvoriće uslove za kvalitetnije i informisanije donošenje fiskalne i strukturnih politika.

“Na sastanku sa direktorom fiskalnog odjela MMF-a, Gerdom Swartz-om, ugovorena je dalja tehnička pomoć u oblasti sprovođenja analize za moguće smanjenje poreskog opterećenja rada, analize dizajna socijalnih davanja, menadžmenta gotovine i neizmirenih obaveza. Posebno je naglašen značaj buduće saradnje na kreiranju institucionalnog okvira i jačanja kapaciteta Ministarstva finansija u implementaciji Zakona o javno-privatnom partnerstvu, sa ciljem kontrolisanja i minimizacije fiskalnih i rezidualnih rizika koji mogu proisticati iz ovih projekata”, zaključeno je u saopštenju.

Delegaciju Crne Gore predvode ministar finansija Darko Radunović i guverner CBCG Radoje Žugić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *