Smijenjen izvršni direktor Luke Bar Zarija Franović

Zarija Franović smijenjen je sa mjesta izvršnog direktora Luke Bar. To je na danas održanoj sjednici odlučio Odbor direktora barske kompanije. Za vršioca dužnosti postavljen je Dragan Nikezić, dosadašnji direktor lučke ćerke firme Hotel Sidro, saznaju “Vijesti”.

Nikezić je ranije bio dugogodišnji direktor lučke operative iz vremena jedinstvene Luke Bar, a sektor LTP koji je tada vodio, brojao je više od hiljadu radnika.

Nikezić je i poznati fudbalski radnik iz Bara.

Franović je na funkciji izvršnog direktora barske kompanije bio od 1. avgusta prošle godine, ali taj mandat obilježile su razmirice sa Odborom direktora, o čemu svjedoči i izvještaštaj o radu Borda za 2017.godinu.

Iz borda su Franoviću saopštili početkom septembra da ne uživa njihovo povjerenje zbog “loših naturalnih, ali i netačnih ekonomskih parametara” tokom šest mjeseci 2018. godine.

Zbog javno saopštenog podatka 13. jula ove godine da će polugodišnja dobit biti veća od 600 hiljada eura, Crnogorska asocijacija malih akcionara (CAMA) prijavila je direktora Luke Bar Komisiji za tržište kapitala, koja ispituje da li je ta izjava imala za posljedicu manipulaciju na berzi i rast akcija Luke od 20 odsto.

Revizijski odbor (RO) Luke Bar potvrdio je nedavno Bordu da nijesu bili tačni ni naknadni podaci izvršnog direktora Franovića da je Luka Bar tokom šest mjeseci 2018. ostvarila profit od oko pola miliona eura, već da je operativni gubitak iznosio 56,4 hiljade eura, a ukupni četiri miliona eura.

Skupština akcionara Luke Bar će na vanrednoj skupštini, zakazanoj za 26. oktobar, raspravljati o eksternoj reviziji kuće MV Konsalt, koja je na inicijativu manjinskih akcionara, angažovana i utvrdila da nijesu bili tačni podaci da je Luka Bar tokom šest mjeseci ove godine ostvarila profit od oko pola miliona eura već da je operativni gubitak iznosio 56,4 hiljade eura, a ukupni čak četiri miliona eura.

Check Also

Budvanska rivijera ispunila preduslov za privatizaciju

U sklopu aktivnosti na sprovođenju postupka o restrukturiranju kompanije Budvanska rivijera 20. maja održana je …

One comment

 1. hehehehe

  Nema kraja propasti Luke Bar.

  Bahatog je zamijenio nepismeni partijski udaljivač profita hotela Sidro u privatne kafiće. hahahahaha- ok,, partijskog u ime manjinskih a ne glavnog političkog igrača

  A kad je ovaj novopostavljeni završio fakultet pošto mu je jedini poslovni atribut bio da je loptač i zaštitinik crmničkih čojkačkih muškadina?

  Nema kraja kako neoliberalni profesor može da uništava po guruovom tragu privredna preduzeća Crne Gore, birajući ne poslušnike nego totalne poslovne i ekonomske neznalice, koje su taman kao i ovi domnedavni neznaveni, dugogodišnji uništitelji Luke Bar.

  Pošto su ovo aminovali manjinski akcionari, preveslani su kao najveće naivčine jer su dali legitimnost pretvaranju Luke u odlagalište smeća za susjeda iz lučkog kruga.

  Kakva dobra parodija dojavljivača premijera po formalnom osjećaju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *