“Lovćen Karavan zdravlja” sjutra boravi u Tivtu

Lovćen osiguranje AD član grupe Triglav svoj doprinos borbi protiv raka dojke tradicionalno iskazuje kako kroz brigu o zdravlju svojih zaposlenih, tako i kroz društveno odgovorne aktivnosti poput Lovćen osiguranje – Karavan zdravlja koji je dio Nacionalne kampanje za borbu protiv karcinoma dojke „Za nju“.

Prva „stanica“ Lovćen osiguranje – Karavan zdravlja bila je u Nikšiću prošle sedmice, gdje je priliku za besplatan palpatorni preglede dojki i edukaciju za samopregled iskoristilo preko 50 građanki tog grada. Sjutra, 12. oktobra Lovćen osiguranje – Karavan zdravlja boravi u Tivtu (Porto Montenegro od 11.00h-16.00h) kada će zaposleni iz kompanije zajedno sa doktorima iz Instituta za javno zdravlje i studentima medicine razgovarati sa građanima Tivta o značaju ranog otkrivanja i prevencije ove teške i  vrlo rasprostranjene bolesti, a zainteresovane građanke mogu zakazati za sjutradan svoj besplatni termin za pregled i konsultacije sa ljekarom.

Ovogodišnji Lovćen osiguranje – Karavan zdravlja,  obići će tri crnogorska grada Nikšić, Tivat i Podgoricu. Nakon Tivta Karavan boraviti u Podgorici  (Mall of Montenegro 19. oktobar).

“Svi smo na istom zadatku, stati na kraj poraznim rezultatima ove opake bolesti i ranom dijagnostikom obezbijediti pobjedu nad bolešću koja je izuzetno rasprostranjena u Crnoj Gori i sa negativnim bilansom liječenja upravo zbog kasne dijagnostike. Podsticaj, olakšavanje i pomoć  za preventivne preglede kao i edukacija o ovoj bolesti mogu imati veliki značaj u spašavanju života i pozitivnim rezultatima liječenja te opake bolesti. Svako može biti žrtva bolesti, borimo se zajedno da ubuduće pričamo o pobjedama nad njom. Ovo je misija čije trajanje nije određeno samo u oktobru mjesecu koji je simbolično označen kao mjesec borbe protiv kancera dojke. Borba s ovom bolešću je neprestana, i svi moramo učestvovati u njoj.” – poručuju iz Lovćen osiguranja

Check Also

Glavni indeks na berzi Saudijske Arabije pao za 3,8 odsto

Glavni indeks na berzi Saudijske Arabije pao je za 3,8 odsto samo nekoliko minuta po …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *