Dio Absoluta prodat za 1,87 miliona

Dodajte komentar

Oko 23 odsto akcija firme Absolute iz Bara prodato je juče na Montenegroberzi za 1.873.890 eura. Poslije duže vremena to je bila milionska transakcija na berzi, a i kupac i prodavac bili su sakriveni iza kastodi bankarskih računa.

Prema podacima iz centralnog registra, izvršna direktorica firme Absolute je Refika Perazić, a članovi Odbora direktora: Milan Vujošević (predsjednik), Bećir Perazić i Rajka Pudar. Prva dva po veličini akcionara do juče su imali sakriveno vlasništvo nad paketima od 34,5 i 29,98 odsto akcija. Treći po veličini akcionar je Zijad Blekić iz BiH sa 14,75 odsto, četvrti Vlatko Aprcović sa 7,38 odsto, peta Sandra Aprcović sa 7,22 odsto, šesti Boiša Šotra (bivši direktor Eurofonda) sa 3,39 odsto, sedmi Bećir Perazić sa 2,43 odsto… Absolute je manjinski vlasnik kompanije Flash, povezane takođe sa Barovićevim ljudima, a preko koje su godinama kupovane akcije iz portfelja Eurofonda.

Prije osam godina “Vijesti” su objavile da je na početku rada Absoluta tu kompaniju kontrolisao Vlatko Aprcović, dok su suvlasnici bili Zijad Blekić i Bećir Perazić. Formalno većinski vlasnik društva Absolute, na početku priče, bila je ofšor firma Balkan Investment Management Limited sa Kajmanskih ostrva.

Uz bivši nekad jedinsveni privatizacioni fond Eurofond, koji je posjedovao kontrolni paket Elektrogrupe Jajce, firma Absolute bila je manjinski akcionar baš u toj firmi, koja je gradila hidroelektranu “Voljevac” na rijeci Vrbas u BiH.

Oraskom je juče na berzi odkupio akcije od crnogorskih građana u Luštici development. Građani su prije godinu mogli da kupe akcije za euro, a sada su od njih otkupljene za 1,15 eura po akciji. Otkupljeno je 239.583 akcija za 275.520 eura.

Izvor: Vijesti

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *