Delegacija CBCG na godišnjem zasijedanju MMF-a i Svjetske banke

Dodajte komentar

Delegacija Centralne banke Crne Gore koju čine guverner Radoje Žugić i viceguverner Nikola Fabris učestvuje na godišnjem zasijedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koje se održava u Indoneziji, na Baliju.

Tokom prvog dana zasijedanja, guverner Žugić i viceguverner Fabris susreli su se sa više zvaničnika MMF-a i Svjetske banke, sa kojima su razmijenili poglede na ekonomsku situaciju u Crnoj Gori i na globalnom nivou.

Delegacija se susrela i sa guvernerom Banke Indonezije, Perry-em Warjiyo-em i više guvernera azijskih država., kao i sa predstavnicima kompanije DeLa Rue, Damian-om Kwaitokowskim i Michael-om Wilson-om. Razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njen nastavak, u dijelu koji se odnosi na rad sa gotovinom i njenu zaštitu.

Tokom naredna četiri dana, delegacija će se susresti sa brojnim visokim zvaničnicima, poput zamjenika izvršnog direktora MMF-a  Tao Zhanga, potpredsjednika Svjetske banke Cyrill-a Mullera, izvršnog direktora Holandske konstituence u Svjetskoj banci Franka Heemskerka, izvršnog direktora Holandsko-belgijske konstituence u MMF-u Anthony-ja de Lannoy-a i dr.

Godišnje zasijedanje MMF-a i Svjetske banke završava se u nedjelju, 14. oktobra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *