Da li biste dostavljača pustili u svoj dom (dok niste kod kuće)?

Dodajte komentar

Jedan od vodećih britanskih lanaca supermarketa, Waitrose, počinje uvodi opciju dostave hrane u kuće kada vlasnici domaćinstava nisu kod kuće.

Radnici se prilikom dostave namirnica služe kodom za ulazak u kuću i pametnom bravom. Kod ističe čim dostavljač dostavi namirnice, odnosno složi ih u frižider ili ormariće, i napusti kuću ili stan.

U testnoj fazi biće obuhvaćeno 100 domaćinstava u Londonu, a od početka naredne godine uslugu će moći koristiti i ostali kupci. Waitrose će platiti nabavku i postavljanje pametne brave korisnicima ove usluge.

Osim toga, svi dostavljači će na sebi nositi kamere koje će snimati njihov boravak u kući. Snimak će biti na raspolaganju kupcima, kako bi se otklonile njihove sumnje da u je radnik nešto ukrao ili se neprilično ponašao.

Ovaj način dostave mogao bi riješiti jedan od ključnih problema kod online kupovine, jer se mnogi žale da moraju biti kod kuće i čekati na naručenu robu.

Ovaj britanski lanac nije jedini koji testira ovakvu opciju.

Amazon je prošle godine u nekoliko američkih gradova pokrenuo program Amazon Key koji također omogućava dostavljanje namirnica tokom odsustva vlasnika domaćinstva.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *