Produžen rok za izbor ponuđača za solarnu elektranu u Ulcinju

Dodajte komentar
Ilustracija

Komisija zadužena za vrednovanje ponuda pristiglih za izgradnju solarne elektrane na Briskoj gori u Ulcinju, produžila je rok za evaluaciju i sačinjavanje moguće rang liste ponudađača na 15 dana.

Iz Ministarstva ekonomije su objasnili da je produženje roka neophodno, jer su tokom pregleda tenderske dokumentacije uočene određene nejasnoće koje zahtijevaju pojašnjenja i dodatne informacije pri otklanjanju.

“S tim u vezi, a u cilju pravilne ocjene, provjere i vrednovanja ponuda, smatramo da je neophodno produžiti rok u trajanju od 15 dana, kako bi se izvršila pravilna evaluacija ponuda i sačinjavanje moguće rang liste ponuđača”, kazali su iz Ministarstva.

Za izgradnju solarne elektrane u Ulcinju, početkom septembra su se prijavili konzorcijumi finski Fortum, Elektroprivreda i Sterling & Wilson iz Indije, konzorcijum IREDL -kojeg čine malteška kompanija International Renewable Energy Development kineski Zhuai Singyes Green Builidnig Techonology. U trećem konzorcijumu Montesolar su crnogorske firme Sunderland i Bemax, francuska kompanija Samgreenpower i korporacija Solon iz SAD-a.

Ministarstvo ekonomije je na osnovu ovlašćenja koja mu je dala Vlada 19. maja raspisalo

U zakup će biti dato 6.621.121 kvadrata zemljišta u državnoj svojini, radi projektovanja, izgradnje, korišćenja i održavanja solarne elektrane instalisane snage veće od 200 megavata.

Predviđeno je da radovi na elektrani, u koju će biti investirano oko 300 miliona eura, ne traju duže od tri godine. Nakon izgradnje solarne elektrane i njenog puštanja u rad, građani neće, preko računa za struju plaćati podsticaje za struju proizvedenu iz tog energetskog objekta.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *