Naslovne strane dnevnih novina za 3. oktobar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Reforma tržišta rada uslov za rast ekonomije

Refome na tržištu rada i u oblasti socijalne politike, značajne su kako sa aspekta stvaranja uslova za rast i održivost ekonomije jedne države, tako i sa aspekta svake porodice i pojedinca, ocijenio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić. On je juče u Budvi govorio na regionalnoj konferenciji “Reforma tržišta rada na Zapadnom Balkanu i u Turskoj.

Skupština akcionara CGES-a

Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) odlučivaće 31. oktobra, na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara kompanije o eventualnom zalaganju imovine kojom bi se obezbijedila kolaterala za državnu garanciju koju Crna Gora treba da izda kao pokriće za kredit kod Njemačke razvojne banke (KfW).

Kinezima od početka godine isplaćeno 105,02 miliona eura

Država je od početka godine do kraja septembra kineskoj kompaniji China Road and Bridge Corporation (CRBC) ukupno isplatila 105,02 miliona eura za gradnju prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva finansija.

Dan

Saviris kupuje akcije od građana

Kompanija Oraskom divelopment od danas će na Montenegroberzi moći da kupi 293,78 hiljada običnih akcija Luštice divelopment, koje su prošle godine dodijeljene crnogorskim državljanima. Kupovina akcija će se obavljati isključivo putem Montenegroberze, primjenjivanjem mehanizma dobrovoljnog obavezujućeg naloga za kupovninu akcija, koji će plasirati Oraskom.

Potrošači bez ugovora ne mogu do odštete

Kada sunčane dane zamijeni kiša ili vjetar, po pravilu odmah krenu i problemi sa strujom. Tako je bilo prošle sedmice, a i juče, kada su potrošači više sati bili bez struje. Mnogi građani su zbog nestanka električne energije su bili u problemu. Neki nijesu mogli da rade, drugi da kuvaju, treći da se griju, u suštini da rade stvari koje obavljaju svakodnevno.

Gradnja petlje neće početi prije januara

Petlja Smokovac, koja je najzahtjevnija za izradu od svih neugovorenih radova na autoputu, neće početi da se gradi prije januara, a njena izgradnja će trajati minimum godinu dana, potvrdilo je “Danu više izvora uključenih u projekat izgradnje prioritetne dionice od Smokovca do Mateševa. To bi značilo da će se u najboljem scenariju autoput završiti 2020. godine, što je prekoračenje od minimum sedam mjeseci…

Pobjeda

Države da izvoze viškove struje preko Crne Gore

Crna Gora je investirala milijardu eura da bi se energetski povezala sa Italijom, saopštioje potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović i pozvao sve države koje imaju viškove struje daje izvoze preko Crne Gore. Onje na Samitu 100 biznis liderajugoistočne Evrope, kojije održan u Beogradu, kazao da politika mora ,,sa riječi da pređe na djela.

Najviše investicija iz Italije, Mađarske, Turske i Belgije

Crnogorsko iskustvo učlanjenja u NATO savez ukazuje na snaženje makroekonomske stabilnosti i rast povjerenja investitora. To se najbolje ogleda u rastu priliva stranih direktnih investicija koje su, prema preliminarnim podacima, za sedam mjeseci tekuće godine iznosile 244,4 miliona eura, što je 118,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine – kazali su Pobjedi iz Centralne banke u odgovoru na pitanje na koji način je ulazak u NATO doprinio crnogorskoj ekonomiji i da li je Crna Gora trebalo da bude primjer Makedoniji…

Željezara izbrisana iz depozitarnog društva

Holding kompanija Željezara Nikšić izbrisana je iz Centralnog klirinškog depozitarnog društva, bivše CDA. Iz Montenegroberze je objašnjeno da je to urađeno nakon što je u ovoj kompaniji zaključen stečajni postupak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *