Uspješno realizovan program stažiranja na Montenegroberzi

Dodajte komentar

Montenegroberza AD Podgorica je i ove godine po drugi put organizovala Program stažiranja, koji je namijenjen studentima završnih godina studija ekonomskih nauka u Crnoj Gori.

Program stažiranja je organizovan u periodu od 04.06. do 05.10.2018. godine, a 11 kandidata je dobilo priliku da se kroz sticanje prvih radnih navika detaljno upoznaju sa procesima rada na Montenegroberzi AD.

Studenti koji su dobili priliku da stažiraju na Montenegroberzi su: Nikola Radanović, Jelena Veljković, Tijana Baćović, Ivana Ćulafić, Ivana Dajević, Danijela Đurović, Ivana Tošković, Vladana Dragojević, Nerma Škrijelj, Lazar Vujović i Jovana Kavarić.

Stažiranje na Montenegroberzi AD je omogućilo studentima bolje i detaljnije upoznavanje sa tržištem kapitala u Crnoj Gori što čini bitan korak ka povećanju edukacije i poboljšanju finansijske pismenosti.

Na ovaj način kroz programe edukacije želimo da pospiješimo dalji razvoj našeg tržišta, ali i približimo samo tržište kapitala i rad njegovih institucija većem broju građana u Crnoj Gori“, kazali su iz Montenegroberze za naš portal.

Studenti su tokom boravka imali priliku da se upoznaju i sa procesima rada i u drugim institucijama prisutnim na crnogorskom tržištu kapitala. Institucije koje su pored Berze učestvovale u Programu stažiranja su: Komisija za tržište kapitala, Centralno Klirinško Depozitarno Društvo AD, CG Broker-Diler AD, PG broker-diler AD, VIP broker- diler AD, Invest banka Montenegro AD, Otvoreni investicioni fond Atlasmont AD Podgorica i DZU Quantum investmetn AD Podgorica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *