Od početka godine preko dva miliona putnika prošlo kroz crnogorske aerodrome

Dodajte komentar
Aerodrom Podgorica

Mjesec i po ranije u odnosu na prošlu godinu, crnogorski aerodromi došli su do cifre od preko dva miliona opsluženih putnika. Tačnije, od 1. januara do 23. septembra kroz naša oba aerodroma prošlo je 2.041.458 putnika, čak 225 hiljada više nego u istom periodu 2017. godine, saopštio je direktor Aerodroma Danilo Orlandić.

Na Aerodromu Tivat do sada je opsluženo 1.101.375 putnika, a na Aerodromu Podgorica 940.110 putnika.

„Takođe, bilježimo sjajne rezultate i tokom septembra. Samo za prva 22 dana opslužili smo 283-488 putnika – 34 hiljade više u odnosu na isti period prošle godine“, istakao je Orlandić.

Svi ovi podaci su, prema njegovim riječima, potvrda uspješnog rada na polju poboljšanja aviodostupnosti i privlačenju novih partnera.

„To nam ostaje cilj i u narednom periodu. Ovi podaci su takođe pokazatelj efikasnog rada svih aerodromskih službi na koje sam posebno ponosan, posebno ako uzmemo u obzir manjak kapaciteta“, naglasio je Orlandić.

On je poručio da očekuje da će do kraja godine na oba aerodroma biti opsluženo oko dva i po miliona putnika, čak 300 hiljada više nego rekordne 2017. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *