Naslovne strane dnevnih novina za 25. septembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Otvoren novi biser Ulcinja i Velike plaže

Hotelska grupacija Karisma zaključila je uspješnu ljetnju sezonu u Crnoj Gori otvaranjem novog hotela The Long Beach Hotel Montenegro na Velikoj plaži. Nekadašnji hotel Olympic u najjužnijoj opštini, trenutno je jedini “all inclusive” objekat sa tri zvjezdice u našoj zemlji, sa 126 savremeno opremljenih soba čij a struktura varira od jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih, do apartmana, dok se u glavnom restoranu služe se specijaliteti lokalne i međunarodne kuhinje.

Turska zainteresovana za ulaganja u Crnu Goru

Turska kompanija na čijem je čelu Vejsi Erdogan namjerava da investira u Crnu Goru, prvenstveno u oblasti turizma, bankarstva i osiguranja. To je saopšteno na jučerašnjem sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore dr Radoja Žugića sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori, Serhatom Galipom i turskim biznismenom.

Liberalno tumačenje Apelacionog suda koštalo državu 12 miliona?

Toliko Regionalni vodovod treba da plati Štrabagu, nakon što je Apelacioni sud prihvatio odluku Međunarodnog arbitražnog suda Međunarodne trgovinske arbitraže (MTK) u Parizu i presudio u korist austrijske kompanije, birajući od dva moguća rješenja ono koje ide u susret “tendencijama u uporednom arbitražnom pravu” i primjenjujući takozvanu opciju “spašavanja” nepotpune arbitražne klauzule.

Dan

Za pet godina otpisali 77 miliona duga

Prema podacima Poreske uprave, od 2013. do 2017. godine od preduzeća u stečaju naplaćena su 9,3 miliona eura, dok je od 2013. do aprila ove godine privrednim subjektima u stečaju i likvidaciji izbrisan dug od 77,6 miliona eura. Poreska uprava uglavnom ima najveća potraživanja od dužnika u stečaju, a najmanju naplatu.

Novac od državljanstva za radna mjesta

Crna Gora želi da bude najprestižnija turistička destinacija na sjevernom Mediteranu, saopštio je Duško Marković, u Njujorku na panelu o programu ekonomskog državljanstva malih država. Marković je, kako prenosi CcM, saopštio da zemlju že le da učine bogatijom i razvijenijom u kojoj se živi srećno. Marković je saopštio daće Crna Gora novac iz programa ekonomskog državljanstva ulagati u započete i u nove projekte, i tako razvijati infrastrukturu, otvarati nova radna mjesta i našu zemlju učiniti dostupnom za građane širom svijeta.

Zaboravili i priključne puteve za petlje na Veruši i Mateševu

Prilikom ugovaranja izgradnje prioritetne dionice od Smokovca do Mateševa, Vlada je zaboravila priključne puteve u dužini od 6A kilometra do petlji Veruša i Mateševo. Dakle, Vlada je zaboravila put kojim se mještani Veruše i Mateševa uključuju na autoput. Prema informacijama “Dana, koje smo dobili od građevinskih stručnjaka, priključni putevi do petlji Mateševo i Veruša bi sa eksproprijacijom trebalo da koštaju oko pet miliona eura.

Pobjeda

Hoće da ulažu u turizam, bankarstvo i osiguranje

Turska je zainteresovana za ulaganja u Crnu Goru, prvenstveno u oblasti turizma, bankarstva i osiguranja, saopštio je turski biznismen Vejsi Erdogan u razgovoru sa guvernerom Centralne banke dr Radojem Zugićem. Guverner je juče razgovarao sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori, Serhatom Galipom, i turskim biznismenom Vejsi Erdoganom.

Petlja Smokovac nije zaboravljena

Petlja Smokovac sastavnije dio dionice autoputa Farmaci Smokovac, kojaje Detaljnim prostornim planom definisana kao druga etapa realizacije i posebnoje kompleksna zbog togajer se radi o vezi dva autoputa, Bar Boljare i Jadransko-jonskog autoputa i magistralnog puta M2, saopštio je direktor poslovne jedinice Monteputa za upravljanje projektom autoputa Goran Vujović.

Traže povlačenje zakona

U primjedbama koje su već počele da stižu na Nacrt zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga predlaže se, kako saznaje Pobjeda, njegovo povlačenje iz procedure, zato što, kako ocjenjuju predstavnici distributera i preduzeća, predstavlja biznis barijeru, znatan trošak za sve kompanije, unikatno rješenje u svijetu…

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *