Bečka berza omogućila trgovinu dionicama 33 kompanije iz Azije

Dodajte komentar

Bečka berza je u svom segmentu “globalnog tržišta” ponudila dionice iz Azije. Od sada će se na ovoj berzi moći trgovati dionicama 33 kompanije iz Kine, Indije, Južne Koreje, Tajvana i Japana.

Nove kompanije na tržištu u Beču uključuju nekoliko globalnih igrača, kao što su Alibaba Group, Tata Motors, Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company i Sony, izvijesio je Standard.

Ukupno, od predstavljanja segmenta globalnog tržišta u 2017. investitoriima se sad nudi 571 vrijednosni papir iz 24 zemlje.

Naša međunarodna ponuda je dobro primljena od investitora. Austrijski investitori cijene to što su u stanju da trguju dionicama globalno priznatih kompanija po svom lokalnom vremenu i lokalnim troškovima. Kao rezultat toga, globalno tržište je od početka godine postalo naš drugi najjači segment“, kaže direktor Berze Christoph Boschan.

Tri market mejkera osiguravaju da likvidnost u ovom segmentu uvijek bude zadovoljavajuća. To su Baader Bank, Lang & Schwarz i Raiffeisen Centrobank.

Iz Bečke berze su također najavili da će od iduće godine trgovina biti produžena, te će trgovački sistemi biti dostupni i na odabrane austrijske praznike.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *