Vrijedna donacija Societe Generale banke Kliničkom centru

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro je, kao jedan od svojih društveno odgovornih prioriteta, odredila podršku stvaranju boljih uslova liječenja i boravka u zdravstvenim institucijama, pa je i ove godine opredijelila sredstva i donirala Kliničkom centru Crne Gore portabilni ultrazvučni aparat sa sondom za novorođenčad vrijedan preko 18.000 eura. Aparat je namijenjen Centru za neonatologiju Kliničkog centra Crne Gore.

Ova donacija potvrđuje uporno nastojanje banke da dugoročno poboljša uslove liječenja u medicinskim ustanovama. Nakon donacije Odjeljenju za fizijatriju, banka je donirala i Centru za neonatologiju pa će, uz pomoć ovog najsavremenijeg aparata, naši najmlađi građani dobiti još bolju dijagnostiku, a time i brzu i adekvatnu terapiju i njegu u okviru ove institucije.

 

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Ivan Đukić zahvalio se na vrijednoj donaciji ističući da je ovim činom banka pokazala da je društveno odgovorna kompanija koja ima razumijevanja, volje i želje da podrži zdravstveni sistem.

Ovo nije prva donacija Societe Generale banke Montenegro našoj ustanovi i zdravstvu uopšte. Posebno nas raduje što je banka podržala Centar za neonatologiju jer se u ovoj organizacionoj jedinici liječe najugroženiji mališani iz cijele Crne Gore. Koristim priliku da se u ime naših pacijenata i njihovih roditelja, kao i osoblja KCCG najiskrenije zahvalim na vrijednom poklonu uvjeren da će banka sa dosadašnjom praksom nastaviti i u buduće. Svim zaposlenima želim puno uspjeha u daljem radu, ličnu i porodičnu sreću“ , kazao je dr Đukić.

Novom donacijom omogućiće se lakša dijagnostika i praćenje efekta terapijskih procedura što će značajno unaprijediti rad ljekara u Centru za neonatologiju.

Na vrijednom poklonu zahvalila se i načelnica Centra za neonatologiju dr Lidija Banjac.

Societe Generale banka Montenegro poklonila je Centru za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCCG, savremeni ultrazvučni aparat marke Simens. Aparat ima dvije sonde (konveksnu i ravnu) i namijenjen je za pregled endokranijuma, abdomena, mekih tkiva, kukova i muskuloskeletnog sistema”, kazala je dr Banjac.

Donirani ultrazvučni aparat pomoći će neonatolozima Centra za neonatologiju u svakodnevnom radua širok spektar njegovih mogućnosti će olakšati dijagnostiku i praćenje efekta terapijskih procedura » pojasnila je dr Banjac.

Centar za neonatologiju je jedini neonatalni centar tercijarnog nivoa u Crnoj Gori. U Centru se na godišnjem nivou hospitalizuje 650-800 ugrožene (preterminske i terminske) novorođenčadi, koja zahtjevaju intenzivnu njegu i terapiju. U Centru se takođe obavlja preoperativna priprema i postoperativni tretman novorođenčadi koja zahtjevaju hirurški tretman”,  istakla je dr Banjac.

I prethodnih godina banka je donirala značajna sredstva za unapređenje zdravstvene zaštite i uslova liječenja u zdravstvenim centrima i to ne samo Kliničkom centru već i domovima zdravlja u Kolašinu, Rožajama, Danilovgradu, Cetinju i Tivtu, kao i opštim bolnicama u Beranama, Kotoru, Cetinju i Nikšiću

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *