M:tel digitalna fabrika proslavila prvu godinu rada

Dodajte komentar

M:tel digitalna fabrika proslavila je danas prvu godišnjicu rada. Za samo 12 mjeseci M:tel digitalna fabrika, centar za razvoj tehnološkog preduzetništva, promijenio je crnogorsku digitalnu i startap scenu.

Od otvaranja do danas u prostorijama M:tel digitalne fabrike održano je oko 200 okupljanja, radionica, panel diskusija te predavanja eminentnih stručnjaka iz svijeta preduzetništva. Za svako predavanje ulaz je bio besplatan što pokazuje koliko ozbiljno se M:tel digitalna fabrika posvetila razvoju i napretku lokalne startap scene.

Takođe, M:tel digitalna fabrika je prva u Crnoj Gori pokrenula Startap akademuju, polugodišnji mentorski program, namijenjen startap timovima u najranijoj fazi razvoja. Startap timovi kroz akademiju dobijaju besplatno mentorstvo, obuke, prostor za rad i moguću investiciju kompanije M:tel. Prvu Startap akademiju pohađao je 21 tim sa ukupno 70 članova. Trenutno je u pripremi druga Startap akademija M:telove digitalne fabrike i njen početak se očekuje početkom novembra. Svi timovi su potencijalni dobitnici jako velike investicije, dakle ukoliko se neka ideja ukopi u strateški razvoj kompanije, moguća je investicija M:tela od 30 do 50 hiljada eura.

M:tel digitalna fabrika je pomjerila granice i u konceptu coworking prostora u Crnoj Gori. U prostorijama fabrike mjesto za rad je besplatno, dakle svim ljudima koji rade na svojim idejama i na svom biznisu, u strogom centru Podgorice dostupan je prostor na tri nivoa, gdje imaju sve od tihe zone za rad do mjesta za organizaciju predavanja, sobe za igru, kuhinje, sale za sastanke. Dakle, sa samo godinu dana M:tel digitalna fabrika okupila je lokalnu startap zajednicu i pitanje je dana kada će neka aplikacija izaći iz Mtel digitalne fabrike i napraviti svjetski uspjeh. Činjenica je da ljudi u Crnoj Gori to mogu da urade, da imaju kapaciteta, a M:tel digitalna fabrika je tu da im pomogne na tom jako teškom putu.

M:tel digitalna fabrika nastaviće svoj put i njena vrata su otvorena za sve kreativne i vrijedne ljude, potencijalne preduzetnike koji žele da svoje ideje sprovedu u djelo i tako inoviraju i grade bolju budućnost za sve nas.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *