Dileri smještaja na primorju zarade i do 20.000 eura

Dodajte komentar
Budva

Zarada od nelegalnog izdavanja smještaja kreće se od pet do 20.000 eura, a kako kaže predsjednik Sektora turističkih agencija pri CTU Petar Ivković ove godine smo “baš posivili od sive ekonomije”.

Najviše dilera u Budvi bilo je oko autobuske stanice, na ulazu u grad i na bulevaru.

“Pa nismo ni mi ćoravi što prolazimo svaki dan tim bulevarom i vidimo tablu na kojoj piše sobe ili apartmani. Jako malo turista je uspjevalo da dođe do turističkih agencija, jer je čitav jedan niz dilera koji stoje ispred. Naglasio bih da su oni manje zlo od onih dilera koji rade na internetu i privlače goste. Oni su takoreći nevidljivi za inspekciju”, žali se Ivković.

Ono što predstavlja problem lokalnim vlastima je što moraju da uhvatite dilere na licu mjesta.

“Ne postoji razlog da se lokalna Komunalna inspekcija hvali da su uhvatili 12 dilera, to je više za kritiku nego za hvaljenje. Mislim da inspekcija na lokalnom nivou nije imala nijedan adekvatan tim obučen da to riješi na pravi način”, istakao je Ivković.

Prema njegovim riječima, “sivilo” je ove godine zahvatilo i izletnički turizam.

“Ove godine svi rade na svoj način i ne postoje nikakvi standardi, naročito što se tiče izleta. Tu imate čitav niz agencija koje se registruju prvog juna i završavaju svoj posao u septembru. Mi smatramo da to nije adekavtan način ni prodaje ni prezentacije izleta. Izletom prezentujete Crnu Goru, ali ako vam usluga nije na zadovoljavajućem nivou, npr. autobus je star ili vodič nije stručan to je problem, a ove godine je to bilo izraženo u velikoj mjeri”, kazao je Ivković.

RTV Budva

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *