Predstavljamo: Džeparac.me – Preko Interneta do honorarnih poslova

Dodajte komentar

U želji da pojednostavi pronalaženje poslova kojima se može ostvariti dodatna zarada, programer Miroslav Janjušević nedavno je predstavio servis Dzeparac.me.

Ideja je, kaže, nastala spontano, iz razgovora sa mladim ljudima, prvenstveno studentima, koji pored svojih svakodnevnih obaveza, žele da zarade nešto honorarno.

I, kreirao je jednostavan sajt koji bi, kako je kazao, trebalo da pomogne da zaintresovani korisnici lakše dolaze poslova koji im obezbjeđuju dodatnu zaradu.

“Cilj portala upravo je povezivanje ljudi koji nude honorarni i onih koji traže posao za dnevnicu ili kraći vremenski period. Objediniti sve ponude na jednom mjestu, upravo je suština ideje, kako bi korisnci lakše dolazili do šanse da zarade svoj dzeparac, dnevnicu ili dodatni novac. I naravno, sve ponude koje se objavljuju su besplatne, a takođe će biti dostupne i na društvenim mrežama pod nazivom dzeparac.me”, objašnjava Janjušević.

Stranica dzeparac.me sastoji se iz dijela u kojem su objavljene poslovne ponude i dijela kroz koji oni koji nude poslove, mogu da kreiraju svoju ponudu. Sve ponude su na stranici vidljive tek pošto ih odobri administrator, tako da oni koji se javljaju za posao imaju kakvu-takvu sigurnornost kada su poslodavci i njihove ponude u pitanju.

Trenutno aktuvelni poslovi na stranici su oni u kojima se traže osobe za rad na termotehničkim instalacijama, osobe za promo aktivnosti i dijeljenje flajera, grafički dizajn, ali i košenje i cijepanje drva.

Kada je kreirao servis, Janjušević, kako je rekao “Vijestima”, nije koristio niti radio bilo kakva istraživanja o tome koliko u Crnoj Gori postoji prostor za honorarne i poslove koji su takvi da se njima može dodatno zaraditi.

“Konkretno za ovaj projekat nisam radio istraživanja, mimo onoga što se samo nametnulo i dalo rezultate, kao što su komentari na ideju. Siguran sam da mjesta za honorarni posao pretežno ima uvijek. Takođe, u ugostiteljstvu, građevinarstvu, oblasti baštenskih, fizičkih i sličnih zanimanja… često se nude honorarni poslovi”, kaže Janjušević.

Na crnogorskom internet prostoru, ranije su predstavljeni slični servisi zaposli.me, prekoveze.me – putem kojih zainteresovani mogu naći posao, odnosno poslodavci mogu da ponude radno mjesto…

Prema riječima Janjuševića, u pitanju su slični, ali ipak servisi sa različitom ponudom.

“Dzeparac.me se razlikuje od drugih servisa koji nude posao po tome što se ovdje radi o portalu sa kratkotrajnim poslovima ili ponudama, gdje svi koji traže dodatni izvor prihoda mogu odabrati ponudu za posao na osnovu opisa, mjesta i visine zarade. Drugi servisi objavljuju ponude za zaposlenje koje nude firme i kompanije, dok na dzeparac.me, i poslodavci i obični građani mogu ponuditi posao sa određenom novčanom nadoknadom “, kazao je on.

Dzeparac.me će, kako najavljuje autor, u narednom periodu biti poboljšan, pa korisnici mogu da očekuju neke dodatne opcije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *