Da li će Tesla od proljeća pomrsiti konce velikim igračima?

Dodajte komentar

Čak je i direktor Tesle Ilon Mask u jednom trenutku posumnjao da će Model 3 biti uspješan. Međutim, težak period proizvodnje Modela 3 izgleda da je konačno prošlost za ametičku kompaniju.

Uspjeh cijele kompanije je zavisio od rezultata Modela 3 čija je proizvodnja mjesecima kasnila, ali proboj među pet najprodavanijih automobila u SAD u avgustu je otklonio sve sumnje.

Međutim, Tesla i dalje proizvodnji samo skupe varijante modela koji je trebalo da predstavlja prvi kompanijin pristupačni automobile.

Većina kupaca koji su nakon predstavljanja Modela 3 uplatila rezervaciju bili su zainteresovani za osnovnu verziju od 35.000 dolara. Ali ta verzija još nije ušla u proizvodnju. Međutim, to bi trebalo uskoro da se promijeni.

Mask je u junu najavio početak proizvodnje krajem godine, kada kompanija bude sposobna da pravi manja pakovanja baterija, ali je taj rok sada pomjeren za proljeće 2019.

Ipak, ukoliko Tesla uspije da konačno plasira na tržište svoje model za 35.000 dolara, to bi moglo značajno da poremijeti tržište automobila, ne samo u SAD već u cijelom svijetu.

Primjera radi, jedan od najpopularnijih premijum automobila te klase je BMW Serija 3, čija je početna cijena upravo oko 35.000 dolara.

Mercedesova C-klasa je nešto skuplja, oko 40.000, dok Audi A4 kreće od 36.000 dolara. A to su najskuplji modeli u klasi.

Jasno je da bi Tesla sa svojim sedanom od 35.000 dolara mogla da postane ozbiljan igrač na tom polju, što bi svakako samo značajno pojačalo moć američkog proizvođača.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *