Jedna velika kompanija hoće da kupi Montenegro Airlines

1 komentar

Za kupovinu Montenegro erlajnsa zaintersovana je jedna velika aviokompanija čije pismo o namjerama očekuju u Vladi, saopštio je danas ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

On nije želio da odgovori na pitanje o kojoj kompaniji se radi i dodao da ni on ne zna sve detalje.

Na pitanje da li je vlada, u slučaju da se pojavi kupac za MA, spremna da preuzme dugove nacionalnog avioprevoznika, odgovorio da se država kao vlasnik mora baviti dubiozama u MA.

“Evidentno je da dubioze postoje i moramo ih rješavati, ili ćemo ih sanirati ili prepremiti stečaj ili ugasiti kompaniju. Moramo donijeti odluku ma koliko ona bila bolna. Košta i sanacija i stečaj i gašenje”, rekao je Nurković na konferenciji za novinare na kojoj je sa predstavnciima IFC-a govorio o nacrtima koncesionog akta i ugovoru za Aerodorome Crne Gore.

Nagomilani gubitak MA, prema podacima iz revizorskog izvještaja za 2017. dostigao je 76.497.309 eura. Kratkoročne obaveze i rezervisanja iznose 75,119,982, a dugoročne oko 13,9 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Sad su laži već toliko očigledne, da se danas nije znalo da li laže nepismeni ministar ili ministar koji brojke ne sagledava u cjelokupnosti ali im daje etiketu egzaktnosti, a skoro je sigurno da ako se dokaže da nije tačno, jer nije uključio sva sredstva iz poreza i doprinosa, ili pak sva sredstva koja su oproštena MA, otpisana, da će se zaboraviti, i to zbog toga što je danas bio dan za spinovanje pred novinarima koji se nisu ni potrudili da ih challenge-uju

    Ali, najgori akter je ipak g-đa iz IFC-a i njena strašna laž, bez i jednog argumenta, a sa puno namještenih rečenica koje ne služe CG ekonomiji

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *