Deutsche Telekom ukida 5600 radnih mjesta u Njemačkoj

Dodajte komentar

Iz ogranka Deutsche Telekoma (DT) za IT usluge T-Systemsa su potvrdili da su sa sindikatima postigli dogovor o ukidanju 5600 radnih mjesta u Njemačkoj, u sklopu radikalnog restrukturiranja kojie bi im trebao pomoći da ponovo posluju pozitivno.

Dogovor je postignut nakon višenedjeljnih pregovora, a predstavlja pomak za izvršnog direktora Adela Al-Saleha, Amerikanca koji je rukovodstvo u T-Systemsu preuzeo početkom godine s mandatom da radikalno promijeni problematično poslovanje u sastavu najvećeg evropskog telekoma.

Prema tom sporazumu, 3765 mjesta biće ukinuto do kraja 2020. godine, a u slučaju da kompanija i dalje bude imala problema u poslovanju, dodatnih 1200 radnih mjesta bit će ugašeno 2021. godine. T-Systems drastično će smanjiti broj kancelarija u Njemačkoj, na svega 25, sa sadašnjih 230.

Planiraju takođe da smanje broj zaposlenih u inostranstvu, a u budućnosti će angažovati radnike samo u Mađarskoj, Slovačkoj i Indiji. Tako broj zaposlenih u Indiji planiraju da povećaju sa sadašnjih 400 na čak 3000.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *