Atlas banka dobila međunarodnu licencu za eCommerce servis

Dodajte komentar

Atlas banci danas je, uz već dodijeljenu licencu za poslovanje u Crnoj Gori, kompanija Union Pay International odobrila i međunarodnu (cross-border) licencu za eCommerce servis.

Kako je saopšteno iz ove banke, Union Pay International je međunarodna kompanija kartične asocijacije China Union Pay, koja je prisutna u 162 zemlje, ima 1500 članica finansijskih institucija i preko 14 miliona korisnika kartica.

“Ova kartična asocijacija sa 43 odsto tržišnog učešća u svjetskom tržištu je 2015. godine prestigla najpoznatije kartične asocijacije Mastercard i VISA. Uz Alibabu i Baidu, China Union Pay predstavlja jednog od digitalnih giganata kineske ekonomije”, dodaju oni.

Dobijanjem međunarodne licence Atlas banka se, kako ističu, pozicionira kao jedina banka u regionu koja će omogućiti eCommerce servis, kako domaćim, tako i međunarodnim kompanijama.

“Atlas banka će putem ove usluge ostvarivati značajne promete. Očekujemo i da kroz ovu uslugu međunarodne kompanije počnu intenzivnije poslovanje sa Crnom Gorom i da ćemo dobiti mogućnost da privučemo i druge liderske kompanije međunarodnog tržišta kapitala. Dolazak takvih kompanija ima veliki uticaj na ubrzanu standardizaciju i modernizaciju elektronskog poslovanja i time doprinosi jačanju konkurentne pozicije Crne Gore u regionalnoj i svjetskoj ekonomiji”, naglašavaju iz Atlas banke.

Atlas banka se Centralnoj Banci Crne Gore i Ministarstvu finansija zahvaljuju na razumjevanja, jer su prepoznali značaj E-ekonomije i njeno uvođenje na crnogorsko tržište, iako Crna Gora još nije uvela PSD i MIFID regulativu.

“Nadamo se da će ova nova usluga u elektronskom platnom prometu doprinijeti da se Crna Gora pozicionira kao regionalni finansijski centar poput nekih evropskih zemalja kao sto su Kipar, Malta, baltičke zemlje, Luksemburg, Velika Britanija… Razvojem ponude finansijskih usluga, Crna Gora bi mogla da obezbijedi prihode koji bi bili veći čak i od prihoda od turizma”, poručuju iz banke.

Pored obezbjeđivanja cross border eCommerce usluge, Atlas banka je privela kraju i pregovore o saradnji sa kompanijom Wirecard iz Njemačke, a uskoro očekuju i formalizaciju partnerstva.

“Wirecard je finansijska tehnološka kompanija sa sjedištem u Njemačkoj, koja je dostigla tržišnu vrijednost od 22,5 milijarde eura. Jedna je od blue chip kompanija Deutsche berze. Dionice Wirecard su duplirale vrijednost u prethodnoj godini i ova kompanija je postala jedan od najvećih evropskih i svjetskih operatera u elektronskom platnom prometu”, navode iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *