Podgoricu za sedam mjeseci posjetilo preko 90 hiljada turista

Dodajte komentar

Prema podacima Monstata i TO Podgorice, glavni grad je za prvih sedam mjeseci 2018. godine posjetilo preko 90 hiljada turista, što je za nekih 30 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, a ostvareno je preko 143 hiljade noćenja, sto je 20 odsto više u odsnosu na uporedni period, saopštila je predstavnica Turističke organizacije Glavnog grada, Nina Pajović.

“Ovo su podaci koje poredimo sa 2017. godinom, koja je bila rekordna po ostvarenom turističkom prometu sa preko 40 odsto kako dolazaka, tako i noćenja turista, tako da smo više nego zadovoljni i ohrabreni ovakvim rezultatima”, navodi Pajović.

Sve ovo je, kako dodaje, rezultat niza faktora, pojačanih promotivnih aktivnosti u regionu, otvaranja novih smještajnih kapaciteta, visokokvalitetnih i brendiranih ugostiteljskih objekata , sve više sadržaja u gradu, kako za naše sugrađane tako i za turiste koji borave ovdje, velikog broja manifestacija i intezivnije saradnje između TO Podgorice i predstavnika turističke privrede.

“Sve to je zajedno rezultiralo da postizemo ovakve rezultate i vjerujemo da će se ovakav trend nastaviti i narednih godina”, poručila je na kraju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *