Julska plata manja nego junska

Dodajte komentar

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u julu je, prema podacima Monstata, iznosila 508 EUR, što je 0,6 odsto manje nego u junu.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla je 0,6 odsto.

Prosječna bruto zarada u julu iznosila je 761 EUR.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u julu u odnosu na jun porasle 0,2 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu pale 0,8 odsto.

“Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u julu su u odnosu na jun zabilježile rast u sektorima poslovanje sa nekretninama 11,7 odsto, ostale uslužne djelatnosti sedam odsto, saobraćaj i skladištenje 3,4 odsto, informisanje i komunikacije 2,2 odsto, usluge smještaja i ishrane 1,9 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,7 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 1,6 odsto i stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,2 odsto”, rekli su iz Monstata.

Pad je zabilježen u sektorima umjetnost, zabava i rekreacija sedam odsto, snabdijevanje električnom energijom 3,9 odsto, vađenje ruda i kamena 3,7 odsto, građevinarstvo 2,3 odsto, prerađivačka industrija 2,2 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 1,8 odsto, državna uprava i odbrana 1,2 odsto, trgovina na veliko i malo 1,1 odsto i obrazovanje jedan odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *