Global Finance: Sberbank najinovativnija digitalna banka u CEE

Dodajte komentar

Magazin Global Finance je proglasio Sberbank za najinovativniju digitalnu banku u centralnoj i istočnoj Evropi (CEE). Najbitniji kriterij koji se razmatra prilikom dodjele nagrada je nivo korišćenja savremenih tehnologija u pružanju usluga klijentima.

Sberbank je takođe osvojila nagradu u kategoriji “Najbolja prezentacija na društvenim mrežama”, koja se dodjeljuje bankama sa inovativnim i efikasnim digitalnim komunikacijskim projektima na društvenim mrežama. Pored toga Sberbank je po četvrti put osvojila prvo mjesto u kategoriji “Najbolje SMS bankarstvo”. U ovoj kategoriji fokus je na funkcionalnosti i korisničkom iskustvu prilikom korištenja bankarskih usluga putem SMS poruka.

Global Finance razmatra aspekte koji se kreću od objektivnih do subjektivnih kriterijuma.

  • Objektivni kriteriji uključuju: privlačenje i servisiranje digitalnih klijenata, rast broja digitalnih klijenata, širinu ponude proizvoda, kao i razvoj novih oblasti poslovanja i inovativnih usluga.
  • Subjektivni kriteriji uključivali su mišljenja analitičara, bankarskih konsultanata i drugih iz oblasti međunarodnog bankarstva.

Dobitnici nagrada se biraju iz više od 150 zemalja širom svijeta. Početkom avgusta je magazin Global Finance proglasio digitalno korporativno bankarstvo Sberbank za najbolje u Rusiji. Sberbank se takođe našla na prvom mjestu u još tri kategorije korporativnog poslovanja u centralnoj i istočnoj Evropi, a to su najbolje usluge online portala, najbolje integrisana korporativna internet stranica i najinovativnija digitalna banka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *