Bivši šef prodaje Agrokorove nekretnine u Srbiji?

Dodajte komentar

Dok se u Zagrebu ponovo komplikuje situacija s Agrokorom, ni u Srbiji ona nije baš čista.
Koordinator Agrokora za Srbiju, Marijan Stričević, zvanično je podnio ostavku još u februaru, no N1 saznaje da i dalje vodi poslovanje te prodaje Agrokorove objekte u Srbiji.

Nekretnine u Nišu prodate su prije nekoliko dana, pokazuje katastar tamošnjeg Geodetskog zavoda. Rasprodaju nekretnina obavlja agencija CBS, a ovakvih nekretnina ima oko 60. Koordinator za Agrokor u Srbiji bio je Marijan Stričević, kojeg je na tu funkciju, kao i na funkciju direktora Idee d.o.o postavio bivši povjerenik Hrvatske Vlade u toj kompaniji, Ante Ramljak, i od februara mu se gubi trag, bar u Hrvatskoj.

Marijan Stričević u februaru je dao ostavku na funkciju koordinatora za Srbiju zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama u šibenskom aluminijskom gigantu TLM-u, gdje mu je savjetnik bio upravo Ante Ramljak. U Agenciji za privredne registre vidi se da je Stričević i dalje direktor Idee d.o.o u Beogradu, za razgovor s N1 nije imao vremena.

Ministar za trgovinu Srbije, Rasim Ljajić, kaže za N1 da ne zna da se Agrokorovi objekti rasprodaju i da Vlada Srbije ne komunicira više s Marijanom Stričevićem.

“On je podnio ostavku, mi smo s njim korektno komunicirali dok je bio na dužnosti koordinatora”, rekao je Ljajić, koji kaže da ne zna kako je Stričević još uvijek naveden kao direktor u kompanijama povezanima s Agrokorom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *