Naslovne strane dnevnih novina za 27. avgust – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Musk odustaje od privatizacije

Generalni direktor kompanije Tesla Elon Musk saopštio je da će odustati od ideje da se to preduzeće privatizuje. On je naveo da su na odluku uticale povratne informacije od investitora, od kojih ga većina navodno, moli da to ne radi.

Rusija i Japan će graditi najveću željeznicku prugu

Japan i Rusija planiraju da uspostave željezničku rutu za transport tereta, koja će postati treći distribucioni kanal između dvije zemlje. Teret će se prevoziti Transibirskom željeznicom, najdužom željezničkom prugom u svijetu u dužini od 9.289 km, koja povezuje Moskvu sa ruskim Dalekim istokom, i kojom putovanje traje sedam dana.

Kolašinci će prvi osjetiti benefite izgradnje auto-puta

Završetkom prioritetne dionice Smokovac-Uvač-Mateševo, na auto-putu Bar-Boljare, kao i otvaranjem turističkih centara na kolašinskoj strani Bjelasice prostor za biznis otvoriće se sam po sebi, kazao je premijer Duško Marković. On je, čestitajući juče građanima i rukovodstvu Kolašina Dan opštine, kazao da će Kolašinci prvi osjetiti benefite auto-puta kao kapitalnog infrastrukturnog projekta.

Dan

Preduzeća u stečaju duguju 79,4 miliona eura

U ukupnom iznosu dospjelog poreskog duga 147,7 miliona eura se odnosilo na obaveze obveznika kod kojih se ne mogu sprovoditi mjere naplate ili je taj postupak otežan, odnosno obveznika koji su u stečaju i obveznika kojima je izvršen prestanak registracije. Ukupan dug preduzeća u stečaju iznosio je 79,4 miliona eura, te od ishoda stečajnog postupka zavisi koliko će se prodajom i raspodjelom stečajne mase naplatiti poreskog duga, kazao je u intervjuu za “Dan direktor Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša.

Loši putevi štetni po turizam

Nedostatak saobraćajne infrastrukture, koja je većim dijelom iz prošlog vijeka i koja ne odgovara potrebama savremenog trenutka, predstavlja gorući problem za državu kojoj je turizam najznačajnija grana privrede, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA. Šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić smatra da nije fer da se država prema turizmu, koji donosi oko 24 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), odnosi na, kako je ocijenio, krajnje neodgovoran način.

Kredit od 10 miliona za popravku vozova

Imajući u vidu starost voznih sredstava kojima ŽPCG raspolaže, paralelno će se raditi na aktivnostima nabavke tri nova elektromotorna voza koje planira Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, a procijenjeni iznos nabavke je 13 miliona eura, kazali su iz ŽPCG.

Pobjeda

Čekaju nas godine prosperiteta

Sa auto-putem koji se završava naredne godine, sa Ski centrom Kolašin 1600 i sa magistralom kroz Bjelasicu koja će približiti našu opštinu sa Beranama, Kolašin će biti bitno drugačiji nego što je danas-kaže u razgovoru za Pobjedu presjednik opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović.

U fokusu rast izvoza

Vlada u septembru počinje izradu programa ekonomskih reformi za period od naredne do 2021. godine. Planirano je da bude gotov u januaru naredne godine, kada će biti upućen Evropskoj komisiji na mišljenje, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Imaćete privilegiju da prvi osjetite benefite auto-puta

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je juče građanima i rukovodstvu Kolašina Dan opštine porukom da će oni prvi osjetiti blagodeti auto-puta kao kapitalnog infrastrukturnog projekta, te da očekuje od novog rukovodstva opštine predan rad kako bi taj trenutak finalizaciju razvojnih projekata, čija je realizacija u toku, dočekali spremni za konkretne aktivnosti čiji je cilj podizanje životnog standarda i višeg kvaliteta života građana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *