Crna lista: Vektra i MA najveći poreski dužnici

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika.

Na čelu spiska na kojem se nalaze imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog PDV-a, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija su kompanije biznismena Dragana Brkovića, Vektra Jakić i Vektra Montenegro sa 7,28 miliona i 4,53 miliona duga. Slijede kompanije Tehnoput iz Podgorice sa 3,79 miliona i Mercur system iz Budve sa 2,7 miliona eura poreskog duga. Sve četiri pomenute firme su sa Poreskom upravom potpisale sporazume o reprogramu poreskih obaveza.

Na novoj listi, firme koje imaju milionski poreski dug, a nijesu potpisali sporazume o njegovom reprogramu su Family shop iz Bara sa dugom od 2,5 miliona eura, Vuk & Petrol iz Kotora sa 2,29 miliona, A-kop iz Podgorice sa 1,42 miliona i Montenegro Royal manadžment iz Podgorice sa 1,36 miliona eura poreskog duga.

Među dužnicima sa milionskim dugom, a sa potpisanom sporazumom o njegovom reprogramu, su i Old town invest group iz Budve sa 2,44 miliona, Fab live iz Podgorice sa 2,07 miliona, Rudnik uglja iz Pljevalja sa 1,42 miliona, Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju iz Podgorice sa 1,36 miliona i Cijevna komerc iz Podgorice sa dugom od 1,34 miliona.

Na listi 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja su nacionalna avio kompanija Montenegro airlines sa dugom od 18,6 miliona eura, Rudnik uglja iz Pljevalja su 6,47 miliona eura, 13. jul Plantaže sa 4,07 miliona i Željeznički prevoz sa 4,02 miliona eura duga.

Slijede kompanije Vektra Boka iz Herceg Novog sa dugom od 2,69 miliona, Galenika Crna Gora sa 2,25 miliona, Željeznička infrastruktura sa 2,18 miliona, Održavanje željezničkih voznih sredstava sa 1,8 miliona, podgorički Inpek sa 1,73 miliona, Work Finder iz Podgorice sa 1,37 miliona, PZU Meljine sa 1,36 miliona i Vektra Jakić sa 1,26 miliona.

Kompletnu listu najvećih poreskih dužnika možete pogledati ovdje.

Listu najvećih poreskih dužnika za poreze i doprinose pogledajte ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *