Da li će američka ekonomija propasti ukoliko Trampa smijene?

Dodajte komentar

Američki predsjednik Donald Tramp upozorio je da bi njegova smjena mogla uroditi velikom štetom za američku privredu, igrajući na svoju najbolju kartu – ekonomiju – kako bi ugušio govorkanja o opozivu, dok u četvrtak istražioci pokušavaju da pronađu dokaze za optužbe da je Tramp naredio ilegalne tajne isplate.

“Reći ću vam nešto, ako ikada budem smijenjen, mislim da će tržišta propasti, mislim da će svi biti vrlo siromašni”, rekao je Tramp u intervjuu emitovanom u četvrtak u emisiji Fox and Friends.

“Vidjeli biste brojke, vidjeli biste brojke u koje ne biste vjerovali”, naglasio je, dodajući: “Ne znam kako možete opozvati nekoga ko radi sjajan posao”.

Spekulacije o opozivu američkog predsjednika učestale su zadnja dva dana nakon izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog tima Paulu Manafortu za finansijske malverzacije kao i priznanja bivšeg Trampovog ličnog advokata Michaela Cohena da je u posljednjim danima predizborne kampanje za izbore 2016. platio dvijema ženama da ne govore o navodnoj aferi s Trampom.

Pravnik je priznao da je isplatio 130.000 i 150.000 dolara dvijema ženama koje su tvrdile da su bile u vezi s Donaldom Trampom u zamjenu za njihovo ćutanje, i to “na zahtjev kandidata”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *