Pogledajte kako izgleda Rimac C_Two California Edition

Dodajte komentar

Novi hipersportski električni automobil iz Hrvatske predstaviće se po prvi put kalifornijskoj publici na manifestaciji Monterey Car Week i to u specijalnom izdanju, u plavom.

Model Rimac C_Two (Concept Two) imao je sjvetsku premijeru početkom marta, na sajmu automobila u Ženevi, a hrvatski proizvođač sada namerava da impresionira probirljivu i imućnu kalifornijsku publiku na obali Tihog okeana, u Montereju.

Specijalno za tu priliku, C_Two je dobio jarko plavu boju karoserije, novi dizajn točkova i dodatak u nazivu – California Edition.

Što se tiče tehničkih detalja, oni su nepromijenjenu i odnosu na vozilo koje je debitovalo u Ženevi.

Rimac C_Two dobija pogon od 4 elektromotora smještena u svakom od 4 točka ovog automobila ukupne snage 1.914 ks i maksimalnog obrtnog momenta od 2.300 Nm.

Maksimalna projektovana brzina ovog vozila teškog 1.950 kg je 412 km/h, ubrzanje 0-100 km/h postiže se za fantastičnih 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat (0-160 km/h) stiže za 4,3 s.

Energija za pokretanje elektromotora skladišti se u litijum-jonskoj bateriji kapaciteta 120 kWh, a prema specifikacijama C_Two može da pređe sa punom baterijom do 650 km.

Rimac planira proizvodnju 150 primjeraka modela C_Two, koji košta od 2,1 milion dolara.

C_Two California Edition, kakav vidite na fotografijama, biće predstavljen publici u Montereju 24. avgusta.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *