Pepsi kupuje izraelski SodaStream za 3,2 milijarde dolara

Dodajte komentar

Američki PepsiCo Inc. najavio je u ponedjeljak akviziciju izraelskog proizvođača kućnih aparata za gaziranje vode SodaStream, za što će platiti 3,2 milijarde dolara u gotovini, a zaključivanje posla očekuje se početkom 2019.

Proizvodi SodaStreama, koje se reklamira kao zdravije varijatnu sašećerenim sokovima, uklapa se u Pepsijev cilj “stvaranja nutritivnijih proizvoda”, rekla je Pepsijeva direktorica Indra Noovi koja ima viziju “zdravije, održivijee planete”.

Nooyi je podijelila proizvode svoje kompanije u tri kategorije. Prva je Fun For You koja uključuje tradicionalna, visokokalorična zaslađena pića i grickalice. Better For You uključuje dijetna pića i niskokalorične grickalice, dok Good For You uključuje zdraviju hranu poput zobenog jela Quaker Oats, humusa Sabra i sokova Naked Juice.

SodaStream proizvodi aparate i cilindere na punjenje pomoću kojih korisnici sami mogu praviti svoja pića ili mineralnu vodu. Ovime Pepsi dobija novu liniju proizvoda kojima će do svojih kupaca doći kroz njihov dom, a ne preko prodavnica.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *