Naslovne strane dnevnih novina za 17. avgust – Najvažnije vijesti iz ekonomje

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

VLADA MOŽE OD KNEŽEVIĆA DA NAPLATI 10 MILIONA

Konzorcijum vlasnika Meljine kompleksa obavezao se ugovorom da neće prouzrokovati otvaranje stečaja nad tom kompanijom i društvima u čijem je vlasništvu imovina bolnice Meljine i za to dostavio garanciju u iznosu od deset miliona eura koju Vlada Crne Gore sada ima pravo da naplati, pokazuje ugovor iz juna 2008. godine, u koji su Dnevne novine imale uvid.

REGISTRUJU SE VOZILA STARA I DO 28 GODINA

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu 2018. godine iznosi 65.244, što je za 5,9 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, saopšteno je iz Monstata. Prema kvartalnoj saobraćajnoj statistici drumskih, motornih i priključnih vozila koja su registrovana prvi put, u drugom tromjesečju je bilo njih 7.574, što je 17,5 odsto više nego u isto vrijeme 2017.

BARSKA PLOVIDBA U GUBITKU 1,6 MILIONA

Kompanija Barska plovidba završila je drugi kvartal sa neto gubitkom od 1,59 miliona eura, dok je u istom prošlogodišnjem periodu bilaudobiti2,47 miliona. Poslovni prihodi kompanije su prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegro berze, na kraju juna smanjeni 4,7 odsto u odnosu na uporedni period i iznosili su 2,63 miliona.

Dan

Više promovisati sezonsko zapošljavanje

Imajući u vidu strukturnu nezaposlenost i veliki “uvoz radne snage iz okruženja, u Crnoj Gori je potrebno više promovisati mogućnosti sezonskog zapošljavanja i preko nadležnih institucija upravljati tim procesom, ocijenili su iz Privredne komore (PKCG).

Ne podržavamo proteste

Sindikat Uprave policije (UP) ne podržava najavljene proteste zbog izrade novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), jer bi se time ugrozili dosadašnji pregovori i mogućnost da se sva bitna pitanja zaposlenih rješavaju dijalogom. Iz Sindikata su saopštili da kao članovi Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), učestvuju u svim aktivnostima koje se tiču izrade novog Zakona o PIO.

Aukcija državnih zapisa

Aukcija državnih zapisa sa rokom dospijeća od 182 dana, vrijednih 25,1 milion eura, peta ovogodišnja, biće održana u ponedjeljak, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG). Rok dospijeća zapisa je 182 dana, odnosno 19. februar naredne godine.

Pobjeda

Krnovo grin enerdži najavio milionsku tužbu

Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna, koji već dva mjeseca blokiraju radove energetskim kompanijama, postigli su dogovor sa CGESom o sanaciji tri kilometra puta i do kraja sedmice će potpisati sporazum. Kompanija Krnovo grin enerdži im je, međutim, poslala upozorenje da će tužbom od njih tražiti naknadu milionske štete, jer zbog blokade nijesu mogli da obavljaju radove. Naveli su i da će protiv mještana podnijeti krivične prijave. Mještani kažu da neće odustati od blokade dok kompletna dionica od devet kilometara ne bude sanirana.

Nude ostatak imovine za 2,7 miliona

Stečajna uprava Elektroindustrije Obod raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća po ukupnoj početnoj cijeni od 2,7 miliona eura, koji je otvoren do 11. septembra. Prodaje se gornji kompleks fabrika na Cetinju za 2,6 miliona, poslovni prostor u Pančevu i alat iz cetinjske fabrike za 39,9, odnosno 99 hiljada eura.

Marković na otvaranju hotela ,,Čedi

Premijer Duško Marković prisustvovaćevečeras svečanom puštanju u rad hotela ,,Čedi na Luštici, kojije ove sezone primio prve goste. Hotel ,,Čedi je prvi u nizu hotela u projektu Luštica Bej vrijednom 1,1 milijardu eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *