Apple lansira naočare sa proširenom realnošću i autonomni automobil

Dodajte komentar

Očekuje se da će Apple lansirati naočare sa proširenom realnošću (AR) do 2020. godine i sopstveni automobil “Apple car”, 3 do 5 godina kasnije.

Prema prognozama analitičara Ming-Chi Kuo – Apple bi mogao da dostigne tržišnu vrijednost od 2 triliona dolara, pošto je početkom ovog mjeseca već dostigao trilionsku dolarsku tržišnu kapitalizaciju.

U istom izvještaju, analitičar Kuo zaključuje da bi usluge poput Apple automobila i očiju sa proširenom realnošću mogle da generišu taj tržišni rast.

Proširena realnost predstavlja budućnost korisničkog iskustva. Očekuje se da Apple redefinira korisničko iskustvo putem ponude na očima sa proširenom realnošću i odgovarajućim aplikacijama – kaže Kuo.

Naime, Apple nije jedina kompanija koja radi na očima sa proširenom realnošću. Google je predstavio ovaj proizvod još u 2013. godini, koji nije doživio masivnost, ali kompanija još uvijek investira u ovaj projekat.

Na drugoj strani, Apple ima projekat Titan, koji predstavlja automobilsku diviziju kompanije, i već vrši testiranje autonomnih vozila u Kaliforniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *