ZTE se oporavlja

Dodajte komentar

Tvrtka ZTE na putu je oporavka nakon opoziva zabrane kupovine američkih proizvoda te nastavlja sa svojim normalnim poslovanjem te radom na razvoju novih tehnologija.

Ovaj put to je dalji napredak na području tehnologije 5G mobilnih mreža u čijem razvoju i promociji ZTE sudjeluje od samog početka. Kineska kompanija objavila je kako je uspješno testirala 5G mrežnu tehnologiju u Kini u sklopu treće faze nacionalnog testiranja komunikacijske matrice provedenog 20. jula ove godine.

Testiranja 5G tehnologije u Kini inače provodi grupa za promociju tehnologije sastavljena od predstavnika industrije te od kineskog ministarstva za informacijske tehnologije.

U ZTE-u ističu da je ova treća faza testiranja bila i posljednja prije početka komercijalizacije ove tehnologije, što je zakazano za drugu polovinu ove godine (u početku je planiran testni ograničeni period komercijalizacije).

Nakon početnog perioda za iduću je godinu planiran širok program komercijalizacije 5G tehnologije, što uključuje i izgradnju infrastrukture (trebalo bi biti dostupno preko 10 hiljada baznih stanica).

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *