Peković založio “Maksimus” za dva miliona eura

Budvanska kompnija „Top Hill“, koja gazduje najpopularnijim diskotekama na ovom dijelu Jadrana, proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića, stavila je pod hipoteku kotorski elitni noćni klub “Maximus” na ime dva kredita ukupne vrijednosti od dva miliona eura.

„Hipoteka u iznosu od 1.500.000 eura sa rokom otplate 108 mjeseci i u iznosu od 500.000 eura sa rokom otplate od 60 mjeseci hipotekarnog povjerioca Crnogorske komeracijalne banke AD Podgorica, a na osnovu ugovora o kontinuiranoj hipoteci“, stoji zabilježba upisana kao teret 6. avgusta u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine na kompleks “Citadele” u kotorskom Starom gradu.

Banka je zabranila i otuđenje i opterećenje na ovu nekretninu, bez njene saglasnosti, a ima mogućnost i neposredne prinudne naplate nakon isteka roka.

Ovo je peta kreditna tranša koju je firma od avgusta 2016. uzela kod crnogorskih banaka, upravo od kada je Pekovićeva firma kupila „Maximus“. Prije dvije godine, Pekovićeva firma je prvi put založila “Maximus” i to na ime kredita od 2,3 miliona eura, i hipoteka i dalje stoji upisana na ovu nekretninu.

Peković je krajem prošle godine u intervjuu srbijanskim medijima, priznao da on stoji iza ove budvanske firme.„Top Hill“ osim „Maximusom“ gazduje i istoimenom otvorenom diskotekom na brdu Topliš iznad Budve.

„Diskoteke ‘Top hill’ i ‘Maksimus’, kupio sam, takođe, na licitaciji, od firme u stečaju. Posluju dobro“, kazao je Peković u tom intervjuuu.

U Centralnom regustru privrednih subjekata stoji da je firmu „Top Hill“ osnovala ofšor kompanija „Domino investment“ sa Maršalskih ostrva, a izvršni direktor je Dragan Panić. Panić je takođe izvršni direktor u Pekovićevoj firmi “Spencer & Hill“ koja se uknjižila kao vlasnik bečićkog luksuznog hotela “Mediteran” i odmah kreditno zadužila šest miliona eura stavljajući hotelski kompleks pod hipoteku.

Vijesti

Check Also

Turska potrošila više od 37 milijardi dolara na izbjeglice

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da Turska neće moći sama da se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *